Новините в София: Най-важното за деня 20 февруари 2021 г.

Новините в София за деня 20 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 февруари 2021 г.

Арх. Шишков за трагедията с Людмил: Не е ясно как павилионът е вписан в кадастъра

Подалият оставка архитект на район "Триадица" Иван Шишков изложи пред bTV своята гледна точка за инцидента, довел до смъртта на 16-годишния Людмил. Той не смята, че с някои свои действия е виновен за кончината на младежа. Шишков обясни още, че павилионът, захранван с опасния кабел, се намира на терен на болница "Св. Иван Рилски". Обектът е там по желание на директора на лечебното заведение.
"Когато през 2018 година е започната процедурата за премахване на павилиона, реално погледнато тогава директорът на болницата с писма е поискал този павилион и още един да бъдат узаконени. А реално погледнато ги има попълнени в кадастралната карта. Неясно как е попълнен в кадастралната карта обект, който е преместваем. Според мен това, че не се знае кой е собственикът на павилиона, и това, че е вписан в кадастъра, означава, че не е случаен човек. Освен това през 2011 година, когато колежката е подписала бележката, докато аз съм в отпуск, също има извадка от кадастралния план, в който пише, че е търговска сграда“, обясни още Шишков.

Щандовете с книги ще бъдат върнати на площад "Славейков"

На площад "Славейков" ще бъдат върнати станалите емблематични щандове с книги. Това се предвижда в доклад, внесен от общински съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Докладът ще бъде разгледан на заседанието на СОС в четвъртък-25 февруари, съобщават от "Монитор".
В документа се предвижда поставяне на 7 преместваеми обекти тип библиотека-щанд, което ще струва 276 хил. лв.

В масовата имунизация се включват и Първа, Втора и Пета градска болници в София

В трите общински многопрофилни болници в столицата– Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще се извършва имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани. Началото е утре- 21 февруари, съобщават от Столична община.
В лечебните заведения са разкрити кабинети за извършване на ваксиниране от 10 часа. Създадена е и организация.
Гражданите трябва да носят лична карта. На място се прави преглед преди да бъде поставена имунизацията.

Мамалев, Любо Нейков, Калин Сърменов и още артисти се ваксинираха във ВМА (СНИМКИ)

Георги Мамалев, Любо Нейков, Калин Сърменов, Дони и Нети, Ненчо Илчев и още куп популярни родни артисти се ваксинираха срещу коронавирус във ВМА. От лечебното заведение пуснаха информацията във Фейсбук и написаха кратко "И театърът се ваксинира".

Над 130 стопани на кучета проверени в София от началото на февруари

138 стопани на домашни любимци са проверени в софийските паркове и градини от началото на месец февруари. Има направени 15 глоби с фиш. Те са за водене на кучетата без повод и непочистване след животните. Инспекциите са направени от екипи на Столичен инспекторат, Общинска полиция и районите администрации. Местата на проверките са „Борисова градина“, „Св. Троица“, "Възраждане“, „Южен парк”, „Гео Милев“, „Заимов", както и в междублокови пространства, детски площадки и училища.

Опесъчават пътищата на Витоша заради обилен снеговалеж

Започна опесъчаване на пътищата в природен парк "Витоша". Причината е обилен снеговалеж, съобщават от Столична община. В момента снегопочистващите машини работят по трасетата "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златните мостове".
Градският транспорт се движи по график. Автобусите по линия 66 временно са задържани до приключване на обработката.

Само за ден в "Пирогов" са сложени 560 ваксини

Само за един ден в "Пирогов" са ваксинирани 560 човека. За своеобразния рекорден брой имунизации съобщиха от лечебното заведение в социалната мрежа. От вчера в Института за спешна медицинска помощ в пет пункта ваксинират всички, които искат да си поставят препарата на Oxford/AstraZeneca. Пунктовете работят от 8.30 до 17.30 ч. Опашка от желаещи да се имунизират има и днес пред болницата. Създадена е организация, която не позволява струпване на изчакващите.

Шофьор се заби в мантинелата на кръстовището на "Гешов" и "Възкресение"

Катастрофа в столицата в съботния ден. Водач заби автомобила си в мантинелата на кръстовището на булевардите „И.Е. Гешов“ и „Възкресение“ в посока ВМА. За това съобщават със снимки и коментари в социалната мрежа столичани. ПТП-то е бе жертви. Ударът в мантинелата е спрял минаването на машината в насрещното платно и евентуален челен сблъсък. Уточняват се причините за инцидента.
Кръстовището е едно от ключовите в столицата и е известно с това, че заради полегатите завои често на него стават катастрофи,

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right