Новините в София: Най-важното за деня 22 август, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 август, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 август 2020 г.

Заради лоша хигиена: Агенцията по храните затвори заведение в София (СНИМКИ)

Заличена е регистрацията на заведение за обществено хранене в София, съобщават от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ). Обектът е затварян вече няколко пъти заради констатирани нарушения.
Заведението се намира на търговския площад на входа на София от магистрала „Хемус”. Вчера пак му е правена проверка от инспектори на Агенцията по храните. За пореден път те констатират нарушения. Установени са лоша хигиена, липса на етикети и проследимост на суровините за приготвяне на готови ястия, приготвяне на заготовки в съседен обект, без регистрация по Закона за храните (ЗХ).

Кола се запали на "Тракия" посока София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кола се запали на 93-и км. на магистрала "Тракия" посока София. Няма пострадали хора. Инцидентът е станал около 17.45 ч., научи Столица.bg.
Заради запалената кола в посока София трафикът е затруднен, колоната от автомобили е почти 3 километра. От авариралия автомобил са се запалили и също горят тревите край пътя.

Променят движението на "България" и "Т. Каблешков" заради ремонти (СНИМКИ)

От днес влиза в сила нова организация на движението на кръстовището на столичните булеварди "Т. Каблешков" и "България". Тя се налага заради започналите строително-монтажни дейности на мостовото съоръжение, разкриване и монтаж на арматурата и слагане на хидроизолация. На място да обсъди промените със строителите бе и заместник-кметът на София Кристиян Кръстев, съобщават от Столична община.

35 новозаразени в София за денонощие, още 195 излекувани за страната

За изминалите 24 часа са направени общо 6373 PCR теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 169 проби. Така общият брой на потвърдените случаи става 15 131, от които 4310 активни. Това сочат данните от Националната информационна система.
Ето и броят на новозаразените по области: Благоевград - 21; Бургас - 3;Варна - 8; Велико Търново - 1; Добрич - 25; Кюстендил - 2; Ловеч - 2; Монтана - 2; Пазарджик - 6; Перник -3; Плевен - 3; Пловдив - 12; Русе - 8; Силистра - 4; Сливен - 3; Смолян - 5; София (град) - 35; Стара Загора- 4; Търговище - 3; Хасково - 7; Шумен - 8; Ямбол - 4.
195 човека са преборили заразата за последното денонощие, общо излекуваните за страната са 10 282.

Променят работното време на администрацията на "Слатина"

От 24 август всички служители на администрацията на "Слатина", на които задачите позволяват, ще работят от домовете си. Заповедта е на кмета на района Георги Илиев.
От 8:30 часа до 17:00 часа ще има представители на всеки отдел в сградата на администрацията, за да не спира обслужването на гражданите при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
През вчерашния ден администрацията на района спря работа заради нови случаи на коронавирус. Сградата бе затворена за цялостна дезинфекция с по-силно концентриран препарат.

След анкета: Правят зона за отдих между читалище "Иван Вазов 1912" и 24 СУ

Зона за отдих ще бъде направена на ул. "Клисура" между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар). За това нещо са гласували 43 процента от живеещите в столичния район "Подуяне" в специална анкета. Администрацията на района бе пуснала допитването на страницата си в интернет.
17 процента са дали гласа си за детска площадка, а 40% са поискали да се направи на това място градинка за разхождане на кучета.

Извозиха зелени отпадъци от огражденията в "Кремиковци" (СНИМКИ)

През днешния ден бяха извозени зелените отпадъци, събрани на специалните за това места в "Кремиковци". От Столичен инспекторат отново поясняват, че в крайградските райони на София има места, където гражданите могат да изхвърлят само и единствено зелени отпадъци от дворовете и градините им - листа, треви, клони, храсти, стебла от растения и др.
В „Кремиковци“ ограждения за зелени отпадъди има в с. Яна, ул. „Св. Ана“ и в кв. Челопечене, ул. „Гилица“.
Във „Връбница“ – с. „Мрамор, ул. „Васил Левски“ № 36.
В „Панчарево“ – с. Лозен, ул. „Кайгана“ ъгъла с ул. „Съединение“.

Тръгва изследване състоянието на дърветата в София

Започва проверка на състоянието на дърветата в София. Тя се прави от екип от специалисти, Фондация "Наука за природата", Асоциацията на арбористите в България, съобщават от БНР. Целта на мероприятието е да се избегнат инциденти с дърветата.
"Това нещо, което се опитваме да направим, е механично да възпроизведем вълна трептене, това е нещо, което се опитваме да прослушаме и това трептене ни дава информация дали дървесината на дървото е в добро състояние, или в лошо. Анализирайки тази информация, ние можем да преценим дали то е стабилно и ако не е, колко опасно е то", каза пред медията Максим Янев, ландшафтен архитект.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right