Новините в София: Най-важното за деня 22 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 август 2021 г.

Снимка: Снимано в София, Виктория Аронова

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 август 2021 г.

Захвърлиха 5 тротинетки на куп в контейнер на "Пенчо Славейков"

Обичайна гледка стана захвърлени тротинети по средата на улица в София, на тротоар и точно на велоалея. Привърженици или злосторници са някои столичани, които ползват алтернативно придвижване с електрическа тротинетка из града? Има фрапиращи случаи на двуколесно метнато в реката по "Евлоги и Христо Георгиеви", в езерото в "Дружба" и кошчета за отпадъци. Последното вече е "хит" в контейнери за битови отпадъци. 

Лисици редовно наобикалят Студентски град и софийските квартали (ВИДЕО)

Почти обичайно стана столичани да се срещат с лисици, особено вечер, в жилищните квартали. За последната година софиянци редовно сигнализират за лисици в различни квартали. Те все още не приемат това за нормално, страхуват се и са изненадани. Последната хитруша сред дивите животни беше забелязана да се разхожда в столичния „Студентски град".

Добротворци: 20-годишни момчета изписаха слово на Любен Каравелов на блок в Банишора

Историческо слово на поета и писател Любен Каравелов изписаха 20-годишни младежи на блок в столичния квартал Банишора, район Сердика. Добротворците поставиха думите на Любен Каравелов, публикувани във вестник "Свобода", бр. 3, на фасадната стена на бл. 20. ''Когато се той [българският народ] освободи от гръцкото духовенство и от турското иго, то ще бъде свободен политически, а когато се освободи от своята простота и незнание, от своите стари суеверия и допотопни нрави, то той ще бъде свободен и духовно.''

МЗ: В София само 0,06% от ваксинираните са заразени с COVID-19

Едва 0,06% от ваксинираните в София са се заразили с коронавирус, това стана ясно от данни изнесени от Министерство на здравеопазването в социалната мрежа. Новите щамове на коварната инфекция и ваксинирането коментира епидемиологът д-р Валентина Цанева от МБАЛ "Тракия". Тя е категорична, че единственото оръжие срещу епидемията е ваксината. Няма нито един с тежко протичане на инфекцията според данни от отделни проучвания за защитата, която дава ваксината, казва д-р Цанева и отговаря на тревогите на хората, как да се предпазят на прага на новата Covid вълна. Това показвали данни за столицата за изминалата седмица, които са имунизирани и повторно са се заразили.

Започна ремонтът на тоалетните в Кремиковци (СНИМКИ)

С нови тоалетни ще започне учебната година в 156 ОУ "Васил Левски" в столичния район Кремиковци. Санитарните възли бяха в ужасно състояние . Преди дни там стартираха ремонтни дейности, а в подготовката се включиха и доброволци. Именно те помогнаха за изкъртване и изнасяне на старите плочки, съобщиха в социалната мрежа от Кремиковци. Ремонтът се финансира по проект на Столична община.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

comment 134
23.08.2021 10:08
Firebg
пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right