Новините в София: Най-важното за деня 22 декември, 2020 г.

Новините в София за деня 22 декември 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 декември 2020 г.

Софийски имоти спечели делото за имот в парк Възраждане, не може да влезе във владение

"Софийски имоти" спечели делото срещу ресторант "Македонска среща" в парк Възраждане. С решение на съда общинското дружество си върна имота от 800 кв. м, но все още не може да влезе във владение. При съдебния спорт е установено, че от заведението не са собственици на терена, нито на сградата.
От Софийски имоти е изпратена нотариална покана доброволно да се освободи имота, но до момента това не се случва. Парцелът от 800 кв. м е част от територията на навопосторения парк Възраждане. Статутът на "Македонска среща" е на временен обект до реализирането на ПУП. Подробен план отдавна има и таве парка с Аквапарка.

Задържан е пиян шофьор в София, пробвал да подкупи полицаи

За 72 часа е задържан в 7- РУ 55-годишен шофьор, пробвал да подкупи полицаи в столицата. Случката е от вчера вечерта, съобщи комисар Стойно Цветков, главен разследващ в СДВР, цитиран от БНТ.
Мъжът е седнал за волана без документи за самоличност. При проверка дрегерът е отчел и 2,47 промила алкохол в кръвта.

Военна машина размаза лек автомобил край Казичене (СНИМКИ)

Военна машина причини катасгрофа на Околовръстното край Казичене днес. БТР е ударил и буквално е размазал отзад лек автомобил. За щастие няма пострадали хора. За инцидентът разказват очевидци в социалната мрежа.
Не са ясни причините поради, които бронетранспортьорът е блъснал леката кола. Веднага на мястото са пристигнали няколко екипа на Военна полиция. Мястото на поризшествието бе обезопасено.
Изясняват се причините за катастрофата.

Гара Подуяне навърши 90 години реставрирана и ремонтирана (СНИМКИ)

Емблематичната софийска гара Подуяне навърши 90 години. И точно да юбилея сградата на грата бе открита от министъра на транспорта Росен желязков, кмета на София Йорданка Фандъкова, директорът на НКЖИ и други гости.
Гарат бе изцяло ремонтирана по ОП "Транспорт" по проект за високоскоростното жп трасе София - Бургас. Освен обновена сградата, построена през 1930 г. по проект на арх. Панайот Калчев, е запазила архитектурния си стил вътре и отвън.

Скована маса и пейки от палети възмутиха столичани в Слатина (СНИМКИ)

Импровизирана маса и пейки от палети смущават жителите на столичния квартал „Слатина“. В социалната мрежа бяха публикувани кадри от карето на ул. „Гео Милев“ и ул. „Слатинска“.
Тревните площи са покрити с фасове и боклуци. Живущите в района се оплакват, че има няколко семейства с деца, които след тях остават купища фасове, люспи от семки и боклук.
Столичани призовават съоръжението да бъде премахнато и да се почистят тревните площи под пейките.

Катастрофа с 4 коли на "Цариградско шосе" посока центъра

Четири коли са се ударили на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра на София, съобщават от БГНЕС. Заради ПТП-то доста време трафикът е затруднен.
Инцидентът е възникнал преди около час. Няма тежко пострадали. Единият от автомобилите вече е махнат от пътното платно. Движението се регулира от пътни полицаи.

Две тарифи за общинско жилище в София - за социално слаби и на търг

След 2 години чакане най-после е готова новата наредба за общинските жилища в София. Новите правила за наемателите ще подобрят управлението на общински жилища, но няма да важат при заварено положение, съобщиха от Столичен общински съвет.

От години: Езеро между стадион Академик и БАН (СНИМКИ)

Огромна локва от години възпрепятства преминаването и достъпа до спортния комплекс "Академик" в район Слатина. "Езерото" е между стадион Академик и сградите на БАН, сигнализират в социалната мрежа столичани.
Проблемът е от повоче от 10 години и всички желаещи да спортуват трябва да "преплуват" преди да стигнат до комплекса, в който има стадион и 25-метров закрит басейн. Според гражданите проблемът няма да се реши скоро, тъй като съседната улицата била общинска, а на БАН.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right