Новините в София: Най-важното за деня 22 февруари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 февруари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 22 февруари 2022 г.

Голям пожар гори в центъра на София, двама загинаха

Голям пожар гори в центъра на София на ул. Хан Аспарух 22. Огънят е избухнал около 5,30 часа в апартамент на третия етаж на сградата. Сигнал за инцидента е бил подаден от съседи от отсрещната кооперация. По първоначална информация има две загинали жени. Останалите хора от кооперацията са евакуирани.

19-годишен е загинал при катастрофа в тунела на Люлин

Поредната тежка катастрофа е станала тази нощ в София. Загинал е шофьорът, който е младо момче. Пострадала е тежко и спътницата му, която е откарана в болница, научи Столица.bg.  Ударът е бил жесток от страната на шофьора в метален стълб. А автомобилът е купчина ламарина, увит около стълба и не може да се позная марката, разказаха втрещени шофьори, преминаващи през тунела тази сутрин.

Нови изисквания за достъпност на жилищата в София и в страната влизат в сила от май т.г.

Жилищата в новите сгради ще трябва да отговарят на изисквания за достъпност, които Министерство на регионалното развитие и благоустройството конкретизира с промени в наредбата за достъпна среда. Това съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Осъдиха жена за укриване на данъци в София

Жена беше осъдена за данъчно престъпление в особено големи размери по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, съобщават от институцията. Съдът наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца. Обвиняемата е признала вината си.

Граждански протест ще затвори Околовръстното при Суходол за 30 минути

Граждански протест ще блокира движението за 30 минути утре сутринта, 23 февруари 2022 г., Околовръстното на входа на кв. Суходол. Недоволството на софиянци ще е под мотото "Да си поискаме бъдещето". В 8 часа сутринта, в продължение на 30 минути, граждани ще пресичат  Околовръстното на светофара при входа на кв. Суходол.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 май. Война за паркоместа: Стреляха по ...

Прочети още keyboard_arrow_right