Новините в София: Най-важното за деня 22 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 юли 2020 г.

Реки потекоха в "Драгалевци" след като багер спука водопровод

Хората от квартал "Драгалевци" се научиха да ходят по вода- буквално. Просто пътища и дворове до вчера са били залети от реки. А причината бе спукан магистрален водопровод. Белята направил багер, който дошъл в квартала за нещо невинно- асфалтиране на улици. За преживения от хората ужас разказват от Нова телевизия.

 Продължава пръскането срещу комари и бълхи в София

Парковете, градините, зелените площи, транспортните ивици и гробищата в София продължават да се обработват срещу  комари и бълхи. Това съобщават от Столична община.

Разказват историята на Женския пазар чрез българските шевици

Историята на Женския пазар и на София ще бъде разказана с една уникална експозиция в Галерия "Сердика" от 23 юли до 29 август. Ценителите на красивото за първи път ще видят 27 везани ръкави, характерни за женската носия на Софийски регион.

Договорът за концесията на летище "София"- официално подписан

Договорът за концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване София” – публична държавна собственост бе подписан днес в присъствието на премиера Борисов.

Софийска окръжна прокуратура с обвинения за катастрофата край Своге от 2018 г.

От страна на Софийска окръжна прокуратура е започнато предявяване на обвинения за катастрофата с автобус край Своге от 2018 г. При нея загинаха 20 човека и бяха ранени 10.     Като обвиняеми си привлечени шофьорът Г.Г. Той е нарушил правилата за движение  и при условията на независимо съпричиняване с Б. И., С.Т., И.И., М.Т. и С.П. е причинил телесни повреди на 10 човека и смъртта на 20.

Заради катастрофа с ТИР: Спират временно движението през Искърското дефиле

Има катастрофа с ТИР в района на с. Владо Тричков в Искърското дефиле. Солидната машина се е обърнала странично. Заради ПТП-то по платното има разпилян скрап, разлято е масло и дизелово гориво. Шофьорът е прегледан на място от екип на Спешна помощ. Сигналът за инцидента е получен около 13 часа, съобщават от МВР.

Недовършен строеж в "Надежда" застрашава живота на деца и спокйствието на съседи

Малчугани се катерят по покрива, а в строежа, който е до трафопост имало палежи Недовършена жилищна кооперация в район надежда на Столична община е сериозна заплаха за живота на деца. Опасният строителен обект застрашава и спокойствието и живота на живеещите в залепената сграда. За проблемът съобщи Нова телевизия.

Трамвай отнесе броня на автомобил на "Стамболийски" и "Опълченска"

Няма пострадали хора, автомобилът е минал на червено Трамвай отнесе задната броня на лек автомобил на кръстовището на "Стамболийски" и "Опълченска" в София, в ранния следобед. За щастие щетите от катастрофата са само материални и няма пострадали хора.

Топлофикация София изпрати изравнителните сметки на клиентите

Топлофикация-София изпрати изравнителните сметки на своите клиенти, съобщиха от общинското дружество. Отчитането на уредите за дялово участие разпределение в срок, въпреки закъснелия старт на кампанията заради извънредното положение.

До Витоша с електрически велосипед - 30 лв. за 3 часа

Столичани и гости на София ще могат да наемат електрически велосипед, за да отидат на Витоша. За поредна година туристическата услуга е достъпна за всички почитатели на алтернативното и екопридвижване към планината и в града.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 26 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 април. Избират строител за нови две с...

Прочети още keyboard_arrow_right