Новините в София: Най-важното за деня 23 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 август 2021 г.

Полицията залови камион с бежанци в Обеля

Камион с бежанци е задържан в столичния район Обеля, съобщи bTV. В промишлената зона камионът е спрян за рутинна проверка. В момента продължава операцията по изваждането на чужденците, след като полицаите се опитват да отворят камиона и разкъсват горната част на каросерията.

КПКОНПИ: За конфликт на интереси глобяват с 5000 лв. кмета на Красно село

Глоба от 5000 лв. е наложена на кметът на столичния район Красно село. Росина Станиславова подписала трудов договор с дъщеря по порект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“ по ОПРЧР, съобщава официалния сайт на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. КПКОНПИ прие решение за установяване на конфликт на интереси за кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова (мандат 2019-2023 г.) за това, че като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Наложена й е глоба в размер на 5000 лв.

Обявяват допълнителни 1891 свободни места за ясли, градини и подготвителни в София

Столична община обявява днес 1891 допълнителни свободни места в самостоятелните детски ясли, детски градини и подготвителните групи в училищата, за които родителите имат възможност да подадат кандидатура за своите деца. Това съобщи заместник-кметът на София по образование и култура Мирослав Боршош. Допълнителните свободни места са обявени за кандидатстване по общ ред на база на незаетите места, предназначени за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания, на основание § 8 от Преходните и заключителни разпоредби на Наредбата за прием на деца в общинските самостоятелни детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община.

Вече има нова пешеходна пътека на бул."Патриарх Евтимий" при ул "Хан Крум"

Направена е нова пешеходна пътека на бул "Патриарх Евтимий" при ул. "Хан Крум". Вече ще се пресича законно, а не на добрата воля на шофьорите. Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Средец" Трайчо Трайков.

Драмата на Боянския водопад: Свидетели се опитали да помогнат на загиналия турист

Свидетели, озовали се близо до Боянския водопад, са сред първите, опитали се да помогнат на туриста, който загина вчера до една от забележителностите в природен парк "Витоша", информират от bTV. Продължава проверката на инцидента.  

АПП са помагали на спасителите да стигнат до туриста на Боянския водопад (СНИМКИ)

Туристът, който вчера загина на Боянския водопад, е 30 годишен. Сигналът за инцидента е подаден около 14 часа, научи Столица.bg. Екипи на Дирeкция "Аварийна помощ и превенция" са помогнали на спасителите да стигнат до мястото, защото то е трудно проходимо. Изпратени към инцидента са и две линейки. Мъжът е бил с кървене от главата, в безсъзнание и е починал. Не е имал в себе си лична карта и не е установена самоличността му. У него е открит само счупен телефон. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 1 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 май. Отмениха решението за създаване н...

Прочети още keyboard_arrow_right