Новините в София:Най-важното за деня 23 септември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 септември 2019 г.

Мъж се самоуби в „Дружба 1“

В „Дружба 1“, в близост до улица „Тирана“, рано тази сутрин към 7,30 ч. е подаден сигнал на 112 за труп на мъж. На мястото е пристигнал полицейски екип. Тялото е открито от минувачи.
Мъжът е 47-годишен, скочил е от стълбищна площадка между 7-ия и 8-ия етаж, потвърдиха от МВР за Столица.bg. Според очевидци до тялото е имало пистолет.
Продължават огледите и изясняването на мотивите, заради които мъжът е рeшил да сложи край на живота си.

Убиецът от столичния хотел „Рила“ е психически неадекватен

Съдебномедицинска експертиза обяви Димитър Ръжев за невменяем. 37-годишният мъж от село Брестник уби по жесток начин 24-годишната Златена в столичния хотел „Рила“. Тя бе открита на 18 декември 2018 г. удушена, с множество травми по главата и забита вилица в едното ѝ око.
Според експертизата по време на престъплението Димитър не е бил психически адекватен. Той е криминално проявен с регистрации за притежаване на фалшиви пари и грабеж. Никога не е лежал в затвора. Има две деца, разведен.

Самосвал влачи БМВ на Сточна гара, електрически автомобил попиля светофар (СНИМКИ)

Самосвал влачи няколко метра БМВ на кръговото на Сточна гара, съобщава Мирослав Соколов във Фейсбук. Явно шофьорът на самосвала не е успял да спре навреме и удря немския автомобил отзад. Според очевидци самосвалът е изскочил и е ударил автомобила.
В центъра на столицата електрически автомобил попиля бутон за светофар, според запознати струващ 1200 лв.

Три от новите лица в Топ 8 на листата на ГЕРБ-СДС, Фандъкова е водач (СНИМКИ/ВИДЕО)

Коалиция ГЕРБ-СДС регистирра листата си с кандидатите за общински съветници и кметове в София в Общинската избирателна комисия. Преди минути стана ясно, че три от новите лица са в Топ 8 на листата, която е от 61 души. Обяви ги координаторът на ГЕРБ за София Цветомир Паунов.
Водач на листата е кметът Йорданка Фандъкова, след нея е проф. д-р Иво Петров и трети е настоящият председател на СОС Елен Герджиков. Следват Малина Едрева, лидер на групата на ГЕРБ в СОС и председател на Комисията по култура и образование. На пето място е също новото лице, представено преди седмица от кмета Фандъкова - арх. Ивайло Петков. На шесто е Николай Стойнев настоящ зам.-председател на СОС.

Починалият в Албания боксьор е от "Дружба"1

Починалият 21-годишен боксьор на ринга в Шкодра, Албания, е от столичния "Дружба 1", блок 5. От ромски произход е и до късно снощи негови приятели и близки не можеха да повярват на трагедията, сполетяла семейството, научи Столица.bg
Момчето се казва Борис Станчов. Първоначално в медиите бе объркан с братовчед си Исус Величков. Но след това се разбра, че първият се е качил на ринга, ползвайки името на роднината си. Самият Исус публикува пост в социалната мрежа, с който скърби за починалия.

Изпращаме проф. Вучков в църквата "Свети Седмочисленици"

Приятели и познати ще си вземат последно сбогом с проф. Юлиан Вучков в четвъртък, 26 септември от 12 часа в църквата "Свети Седмочисленици, съобщиха от телевизия "Евроком". Вучков напусна този свят вчера, в деня и времето, в което трябваше да се излъчи предаването му на живо.

Манолова ще променя столицата с 23 мерки

Издигнатата от инициативен комитет като кандидат за кмет на София Мая Манолова представи програма от 23 мерки, с които ще управлява града до 2023 година. Бившият омбудсман обясни пред журналисти, че програмата ѝ е развита около 5 основни стълба. Първият стълб е "София светла, умна и почтена", съобщи Bulgaria ON AIR.
Сред мерките, залегнали в програмата на Манолова, са дигитализиране услугите на Столичната община, спиране на презастрояването, изграждането на повече детски площадки, градини и паркове, справяне с мръсния въздух, прозрачни обществени поръчки, контрол и драконовски санкции за всички изпълнители, както и разширяване на метрото, повече трамвайни линии и буферни паркинги.

Зам.-кмет влиза в битката за столичния район "Средец"

Районният заместник-кмет Любомир Ковачев влиза в предизборната битка за столичния централен район Средец. Той и още четири нови имена са сред кандидатите за кметове на двадесет и четирите общински района в София, които ще бъдат подкрепени от коалицията ГЕРБ-СДС.

Най-много офиси се строят на „Цариградско шосе“

Статистиката сочи, че най-голяма концентрация на офиси в строеж в столицата е в района на бул. „Цариградска шосе“ – 41,7 процента, в Бизнес Парк София, Младост – 28,5% , в района на Парадайз център – 16,3%, а в останалите райони – 13,6%.
В последните месеци на година винаги се забелязва ръст на наемане на офиси в столицата, коментират брокери. В София до края на 2019 г. се очакват да се отдадат над 150 000 кв. м, прогнозират те.
Интересът е за офиси с площи от 2200 кв.м – цял етаж до 14 000 кв. м.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 8 май 2024 г....

Времето на 8 май 2024 г. Топло, но облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват окол...

Прочети още keyboard_arrow_right