Новините в София: Най-важното за деня 23 януари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 януари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 януари 2021 г.

Кой допусна да се разграбва на скрап Националният плувен комплекс "Червено знаме" в София (ВИДЕО)

Превърналият се в руина Национален плувен комплекс "Червено знаме" се разграбва на скрап. Независимият общински съветник Борис Бонев хваща крадците на местопрестъплението и пусна видео на бруталното престъпление. Появата му ги стряска, хукват да се крият и в бързината си забравят раницата с инструменти. В някогашният закрит 50-метров басейн той вижда мъже, които режат желязо от конструкцията на басейна. Крадците са оборудвани и с газова бутилка и всичко необходимо, за да се уредят с останалото желязо в плувния комплекс, необезпокоявани от никого.

Силният вятър не спря участниците във Витоша зимен фест 2021 (СНИМКИ)

В колоритен спортен празник се превърна шестото издание на Витоша зимен фест, събрал днес край х. Алеко хиляди любители на планината, туризма и природата. Дори много силният вятър не попречи на желаещите да се включат в десетките активности, демонстрации, състезания и игри. Ураганните пориви не позволиха да бъде открита първата на Витоша специализирана зона за шейни, подготвена през последните седмици по предложение кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Неблагоприятните атмосферни условия обаче не попречиха на дошлите със шейни малчугани, тъй като техните забавни надпревари бяха преместени на пистата пред хижа Алеко.

Протест ще блокира пътя при Кокалянско ханче

Протест ще затвори Самоковско шосе, защото пътят край Кокалянско ханче в неделя, 24 януари т. г., ще бъде блокиран от жители на район Панчарево. Недовоството, което започва в 16 часа на обръщалото на автобусите се организира от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне. Живеещите в района са недоволни от нерешените проблеми с инфраструктурата и с експлоатационните дружества, които обслужват Столична община. На 21 януари представители на Сдружението се срещнаха с кмета на район Панчарево Николай Гюров и обсъдиха въпроси за дългогодишно нерешени проблеми в двете села, съобщиха в социалната мрежа.

Поругаха гроба на Стоянка Мутафова, откраднали са месингов кръст

Вандали са поругали гроба на Стоянка Мутафова на Централни гробища, съобщи Монитор. Преди дни от паметника е откъртен месингов кръст, който бил до снимката на легендарната актриса и съпруга й Нейчо Попов. Кражбата на металния кръст вероятно е станала между понеделник и сряда, смята мениджърът на Госпожа Стихия - Евгени Боянов. Миналата неделя  той и Муки са били на гроба и всичко  е било наред. В четвъртък му се обадил каменоделеца и съобщил за поругания паметник.

Километрична колона от автомобили към Витоша

Километрична колона от автомобили са паркирали по пътя към Витоша и стигат до разклона за Лалето. Днес в планината се провежда шестото издание на Зимен фест 2021 пред хижа "Алеко". Организатори са Столична община и София-Европейска столица на спорта и на зимния празник бе открита първата "шейни зона" на Витоша. Автомобилите стигат до Романския лифт, тъй като са много желаещите да се включат в снежните състезания и забавления.

Здравните власти с глоби за незаконни партита в хотел и бар в София

Две незаконни партита в София прекъснаха здравните власти в петък вечерта в София, съобщи bTV. Единият купон е бил в ресторант на столичен хотел, а втория в бар в центъра. Проверяващите са установили, че се нарушават епидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19.

850 ваксинирани за денонощие, в София 119 заразени с COVID-19

566 нови заразени с COVID-19 има в страната за последното денонощие от направените общо 9786 теста - PCR и бърз антигенен. От всички в София са 119, като общият брой до момента достигна 56 941. Излекуваните за последните 24 часа са 1248, сочи Единният информационен портал. По области най-малко са случаите на Монтана - 2, Силистра - 4, Габрово - 3. Доста по-голям е броят в област Пазарджик - 40, Пловдив - 47, Бургас - 35, Варна - 29.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right