Новините в София: Най-важното за деня 23 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 юни 2021 г.

Кърваво ромско меле се е вихрило тази нощ в Захарна фабрика (ВИДЕО)

От гара "Искър" пристигат подкрепления и нахлуват във общинския Център за временно настаняване, цяла нощ вият линейки, жандармерия и полиция в квартала Кървав ромски екшън се е вихрил цяла нощ в столичния квартал Захарна фабрика. След ядене и пиене между две компании от квартала се стига до бой и полиция, линейки и жандармерия. За кошмарната нощ разказаха пред Столица.bg живеещи в Захарна фабрика.

Автомобил се обърна по таван при ляв завой на бул. „Никола Петков“

Автомобил „Тойота“ се обърна по таван при ляв завой на бул. „Никола Петков“ към Горна баня. Кадър от пътнотранспортното произшествие, което е станало към 17 часа, бе качен във фейсбук групата „Катастрофи в София“. Колата е била  засечена от друг автомобил, но за да се обърне водачът е карал с превишена скорост. Движението е възстановено.

Изграждат етажен паркинг в "Надежда"

Второто обществено обсъждане в район „Надежда“ за изграждане на етажен паркинг се проведе на 21 юни. Програмата за паркинги с частни инвестиции предвижда върху сега неизползваеми общински терени да могат да строят частни инвеститори, които да бъдат избрани с конкурс и да стопанисват паркингите 30 години, след което да ги върнат на общината. Един от авторите на програмата е председателят на бюджетната комисия към Столичния общински съвет Георги Георгиев. Етажните паркинги ще разполагат със средно 200 места, съобщи БНР.

Столичен инспекторат глоби мъжа, отрязал антипаркинг колче с флекс

Столичен инспекторат санкционира мъжа, отрязал с флекс антипаркинг колче. За нарушението, което е станало в 9.30 ч. вчера на ул. "Янтра" № 17 А в столичния район "Средец", сигнализира гражданин в Столичен инспекторат. Водач на джип след направена маневра е огънал антипаркинг-съоръжение и след това го е отрязъл с флекс. Столичен инспекторат е установил нарушителя чрез "Пътна полиция" - СДВР и му е изпратена покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Такси и камион се размазаха на кръстовище на Чепинско шосе

Такси и камион катастрофираха на Чепинско шосе. Инцидентът е станал около 13.30 часа на кръстовище, съобщават очевидци в социалната мрежа. За щастие няма пострадали хора. Щетите са само материални - размазано предница на жълтия автомобил и разбито ремарке и разпръснат товар на пътното платно. Според свидетели на инцидента най-вероятната причина е отнето предимство.

Придобивки за училищата в "Искър": От нов уред за фитнес до баскетболно игрище

Училищата в район "Искър" отново получиха полезни придобивки, с които децата да спортуват активно. Кампанията се прави по инициатива на Местната комисия с председател кмета на района Ивайло Цеков в подкрепа на физическата активност и спорта като превенция.    С нов мултифункционален уред за фитнес учениците от 69 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Бусманци ще имат възможност  активно да тренират и да работят за подобряване на физическата си форма. Уредът бе монтиран във физкултурния салон на училището. Вече е разчертано и ново баскетболно игрище, което ще ползват учениците на 150 ОУ „Цар Симеон Първи“. Подрастващите от 69 СУ „Марин Дринов“ пък се сдобиха с нов баскетболен кош за игра на открито.

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 1 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 май. Отмениха решението за създаване н...

Прочети още keyboard_arrow_right