Новините в София: Най-важното за деня 24 март 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 24 март 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцнетите от София на 24 март 2022 г.


Жена почина в такси - столичните болници отказаха да я приемат

60-годишна жена е починала след три отказа за прием в столични болници. За това разказа синът на починалата пред Нова телевизия. По случая тече проверка на здравните власти, които са били сезирани от семейството.

Глобиха водач на камион за изхвърляне на строителни отпадъци в "Панчарево"

При текущ контрол в столичния район "Панчарево" инспектори са установили нарушение, за което е съставен акт на извършителя. Това съобщиха от Столичен инспекторат. Проверяващите установили, че на края на ул. "Индустриална" в район "Панчарево" от камион се изхвърлят строителни отпадъци. За нарушението е съставен акт и е дадено предписание за почистване на терена.

В София ще е първият турнир по падел (ВИДЕО)

Първият организиран турнир по падел (ракетни спортове - тенис, скуош) ще бъде в София на 2 и 3 април, съобщават от Българската федерация по тенис. Състезанието ще е на кортовете на Декатлон (Витоша) - два последователни турнира, за начинаещи и за напреднали играчи.

Общински съветник: Настояваме за изслушване на УС и НС на Топлофикация София

Членовете на Управителния и Надзорния съвет на „Топлофикация София“ да бъда изслушани от общински съветници. За това настоява новият председател на групата на БСП в Столичния общински съвет. От името на съпартииците си предлагат това да стане на съвместно нарочно заседание на комисиите по финанси и инженерна инфраструктура, каза Таков в началото на днешната сесия.

СОС прие мерки в подкрепа на пострадалите от домашно насилие и бежанците от Украйна

Столичният общински съвет подкрепи предложенията на кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на градския парламент Георги Георгиев за създаване на „Правна клиника“, в която пострадали от домашно насилие да получават адекватна помощ от компетентни юристи. Предстои да бъде разкрит и още един кризисен център на територията на града.


Над 600 каратеки се събират тази събота на турнира „София Оупън“

Повече от 600 каратеки ще вземат участие в международния турнир „София оупън“. Надпреварата ще се състои тази събота – 26 март, в спортната зала на училище „Свети Георги“, намиращо се на бул. „Вапцаров“. Турнирът се организира от СК „Цанев“ със съдействието на „София – европейска столица на спорта“.
 

Столична община тегли заем до 195 500 000 евро за разширение на метрото

Столична община ще тегли дългосрочен заем в размер до 195 500 000 евро за разширяване на метрото. Решението беше гласувано на днешното заседание на Столичния общински съвет. Заемът ще бъде взет чрез сключване на договор с Европейската инвестиционна банка за съфинансиране на Проект "Разширение на метрото в гр. София, Линия 3, Етап III – участък ж.к. „Хаджи Димитър“ – ж.к. „Левски" и участък ул. „Шипка“ – кв. „Гео Милев“ – ж.к. „Слатина“ – Тех. парк/Зала „Арена Армеец“ – бул. „Цариградско шосе“. В сумата влиза и осигуряване на метровлакове.
 

Премахнаха 4 от 9-те гаражни клетки в столичния жк Гоце Делчев (ВИДЕО/СНИМКИ)

Четири от деветте гаражни клетки в столичния жк Гоце Делчев, район Триадица са премахнати. От сутринта там имаше техника и общинските терени са изцяло разчистени, след като собствениците не са изпълнили доброволно заповедта на районния кмет.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right