Над 600 каратеки се събират тази събота на турнира „София Оупън“

Над 600 каратеки се събират тази събота на турнира „София Оупън“

Снимка: София - европейска столица на спорта

Повече от 600 каратеки ще вземат участие в международния турнир „София оупън“. Надпреварата ще се състои тази събота – 26 март, в спортната зала на училище „Свети Георги“, намиращо се на бул. „Вапцаров“.

Турнирът се организира от СК „Цанев“ със съдействието на „София – европейска столица на спорта“.

В престижния турнир участие ще вземат каратеки от 10 държави: Италия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Румъния, Великобритания, Мароко, Ботсвана, Сърбия, Гърция и България.

Сили ще премерят някои от най-добрите в Европа в дисциплините ката и кумите. Сред пристигащите ще има европейски шампиони и медалисти от световни първенства.

Състезанията започват в 9:00 сутринта и ще продължат до 21:00 ч. Тържественото откриване ще бъде точно в 13:00 ч. На него със специален приз ще бъде отличена една от най-талантливите и перспективни български състезателки в този спорт. Фондация „София – европейска столица на спорта“ ще връчи награда на Александра Стублева, европейска вицешампионка за жени на карате „кумите“ категория над 68 кг за 2021 г.

„София оупън“ е най-големият карате форум в България, който в предишните си издания събираше над 1200 участници. Заради пандемията през последните две години международното участие в турнира беше затруднено. Тази пролет обаче надпреварата възвръща своя блясък.

„За нас като организатори беше много важно да възстановим силното международно участие, да запазим традицията и отново да дадем на нашите талантливи млади каратеки възможността да се срещнат с едни от най-добрите в този спорт,“ заяви Николай Ценев, президент на СК „Цанев“.

На „София оупън“ през уикенда в различните възрасти и дисциплини ще бъдат определени призьорите в 67 индивидуални и 20 отборни дисциплини.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right