Новините в София: Най-важното за деня 25 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 август 2021 г.

Снимка: Людмил Гълъбинов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 август 2021 г.

Здраво момиченце роди бременната, която пострада при катастрофата на "Т. Александров"

Здраво момиченце поди бременната жена, която пострада тази нощ, при катастрофа на столичния булевард "Тодор Александров". Бебето се появило точно в 15,55 ч. в софийската болница "Света Анна", където берменната бе пирета след инцидента.

Софийска районна прокуратура задържа 34-годишен молдовец за изнасилване и блудство

Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа мъж за изнасилване и блудство, образувано е и се води досъдебно производство. Към наказателна отговорност е привлечен И.Г., на 34 години, гражданин на Република Молдова, съобщиха от прокуратурата. На 05.10.2020 г. между 02,00 и 06,00 часа, в гр. София, ул. „Средна гора“, обвиняемият се съвкупил с Д.А., на 18 години, като я принудил към това със сила, заплашил я е с нож и бухалка, ударил й шамар по лицето и я съблякъл. В този времеви диапазон извършил с момичето и действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление, отново след като употребил сила и заплаха.

Отварят през септември разширението, нова улица и кръгово при "Витошки камбани" на Софийското околовръстно (СНИМКИ)

Разширението на локалното платно на Южната дъга в София, заедно с ново кръгово кръстовище при ул. „Витошки камбани“ ще бъде завършено и отворено за движение през септември. Обектът бе проверен днес от кметът на София Йорданка Фандъкова и заместникът й по строителство инж. Ангел Джоргов. При кръговото ще има и нова улица, която ще свързва квартала с ул. „Бистришко шосе“. Заедно с пътните платна се изграждат нови тротоари и улично осветление.

В "Дианабад" започна изграждането на първия от общо 5 нови паркинга (СНИМКИ)

Живеещите в бл. 12, срещу 11 основно училище "Св. Пимен Зографски" в столичния квартал "Дианабад", район "Изгрев"-Столична община, няма да паркират автомобилите си в калта през идващата есен и зима. Там започна изграждането на първия от плануваните 5 нови паркинга в квартала. В район Изгрев стартира облагородяването на т. нар. кални точки, които ще се превърнат в паркинги и ще се реши отчасти проблемът с паркирането в столичните квартали.

Ремонт на топлопровод по столичната "Шишман" налага ограничения на движението в центъра

Ограничават движението по софийската централна ул. "Цар Ив. Шишман" заради реконструкция на топлопровод, предупредиха от Столична община. Ремонтът е на топлопровод на площад „Народно събрание“ по ул. „Цар Иван Шишман“ до камера № КЛ-43 на ул. „Гурко“ и се въвеждат промени в организацията на движение в зоната. От 28.08.2021 г. до 29.08.2021 г. /включително/осе забраняват : влизането на ППС през кръстовище ул „Цар Иван Шишман” - ул. „Славянска”.

Катастрофа на "Т. Александров", пострадала е бременна жена, тръгнала да ражда (СНИМКИ)

Бременна жена, тръгнала да ражда катастрофира тази нощ в София, научи Столица.bg. Инцидентът е станал около 4.30 часа на столичните "Тодор Александров" и "Инж.Иван Иванов". Катастрофата е между лек автомобил Опел, в който е била бременната жена и камион. Бременната жена е получила болки и съпругът й я качва да я закара в болница. Притесненият съпруг кара бързо и на кръстовището на "Т. Александров" и "Инж. Иван Иванов" преминава на червено и е ударен от камион.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right