Новините в София: Най-важното за деня 25 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 декември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 декември 2020 г.

Патриарх Неофит отслужи празнично богослужение в катедралния храм Св. Александър Невски

Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи рождественска света литургия в катедралния храм "Св. Александър Невски". Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия Синод на Българската православна църква, Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит съслужиха заедно с патриарх Неофит.

Българската Коледа помага на деца с хронични заболявания

Традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа“ ще се излъчи тази вечер по БНТ от 20ч. Благотворителната кампания е под наслов "Заедно за децата с хронични заболявания - нека превърнем надеждата в реалност“.


Кметът на София: Животът е най-големият подарък!

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави в социалната мрежа столичани за най-светлия християнски празник - Рождество Христово. Фандъкова пожела здраве на всички столичани и техните семейства. Кметът на столицата благодари на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

Грабеж в столицата навръх Коледа

В столичния квартал „Младост” е извършен грабеж, съобщи Нова телевизия. Целта на крадците е била офис на фирма за кредити. Служителката, която е била в офиса, е изпаднала в шок. Престъпниците са задигнали 2000 лева. Изпратени са екипи на полицията и линейка.


Почина актьорът Вельо Горанов

Големият актьор и мим Вельо Горанов почина, съобщи БНТ. Горанов щеше да навърши 75 години на 22 януари. Българският Марсел Марсо бе един от най-добрите мимове в света.

Официално: В неделя стартира ваксинирането в София и страната

Имунизационната кампания срещу COVID-19 стартира официално в София и страната стартира в неделя, 27 ноември. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде официална заповед за началото на имунизацията.

Как посрещнаха Рождество Христово в Александровска болница? (СНИМКИ)

Празничният дух завладя ковид отделението на „Александровска“ болница в София.  Стотици лекари, медицински специалисти и доброволци посрещнаха Коледа далеч от семействата си. Тази година те са на първа линия, за да спасяват човешки животи, а не да се радват на домашния уют. Алергологът в „Александровска“ д-р Диана Христова сподели за „Здравей, България“, че празничното дежурство не е една изключителна ситуацията.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right