Новините в София: Най-важното за деня 25 май, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 май, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 май 2020 г.

Сдружение събира пари за косачка на стадиона в Кокаляне

Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне събира пари, за да се купи професионална косачка за стадиона в село Кокаляне, район Панчарево. Спортният обект и сега се поддържа, но с малка косачка.  Стадионът се коси редовно от Весислав Стойков, което му коства много време и усилия, написаха от Сдружението в социалната мрежа. Човекът ползвал малка, домашна косачка за огромния зелен терен.

Арх. Бойко Кадинов: Гранитните павета на пл. "Св. Александър Невски" трябва да останат

Гранитните павета не трябва да се премахват от площад "Свети Александър Невски" при предстоящата трансформация на пространството. Това мнение сподели арх. Бойко Кадинов в "Култура" по БНТ. Първоначалният проект на архитектурно студио АДА не беше одобрен и от НАГ на Столична община направиха ново задание за препоректиране. Вече е готов новият проект, а на 3 юни т. г. и от 16 часа ще има онлайн обсъждане. Според заданието настилката се запазва, ще се ремонтира отводнителната система. Ще има ново осветление и пешеходна зона с пейки.

38 отнети шофьорски книжки в София, 9 хванати с алкохол над 1,2 промила

38 шофьорски книжки за отнети само за трите почивни дни в София. Това съобщи директорът на Пътна полиция София комисар Любомир Костадинов на извънреден брифинг в София. Натоварен е много трафикът към и в София. Предприети са всички мерки за гарантиране на сигурността.  "Заедно с жандармерията наблюдаваме трафика. Имаме екипи, които следят за агресивно каране и скорост, както и спиране в аварийните ленти на магистралите", каза Костадинов.

Дърво падна в жк Сердика, 3 коли са пострадали (СНИМКИ)

Дърво падна в столичния квартал "Сердика", район Красна поляна. Смачкани са леко три автомобила. За щастие щетите са само материални и няма пострадали хори.  Дървото е пданало пред блок 24 в квартала и са засегнати предниците на три паркирали коли. "Така е когато не ги подрязват на време", пише авторът на публикуваните в социалната мрежа снимки.

Мъж загина при катастрофа край Ботевград

Мъж загина при тежка катастрофа на главен път Е-79. Ударът е между турски ТИР и лек автомобил и е станал на мокър участък в района на местността „Копяновец” край Ботевград. Камионът се спускал в посока към магистрала "Хемус", когато ремаркето му поднася и се удря в лека кола в насрещното движение.

За първи път излекуваните от COVID-19 са повече от заразените за седмица

За първи път броят на излекуваните на седмична база надвишава заразените, сочи седмичният анализ. По възрасти най засегната е 50 - 59 години, което е 21%. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на сутрешния брифинг. 443 са тестовете, направени за последното денонощие за COVID-19 и само 6 от тях са положителни. Така броят на заразените в страната се увеличи на 2433.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 март 2024 г....

Времето на 18 март 2024 г.:Седмицата започва със студено време в сутрешните часове. В столицата през деня облачността ще...

Прочети още keyboard_arrow_right