Новините в София: Най-важното за деня 25 март 2024 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 март.

В столичния "Люлин" намериха откраднатата кола на Лена Бориславова

Колата на Лена Бориславова, която беше открадната преди няколко дни, е била намерена, съобщиха от МВР. Джипът е бил открит изоставен в нива близо до жилищна сграда в квартал „Люлин“.

Какво намери Трайчо Трайков под Паметника на съветската армия (СНИМКИ)

Просторна зала с множество железобетонни колони, които подпират конструкцията на Паметника на съветската армия. Това откри кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков, който влезе в пространството под монумента в Княжеската градина.

Крадец отмъкна 2 колела на лекар и негов съсед в столичния "Илинден"

Нагъл крадец е отмъкнал два велосипеда от блок в столичния район Илинден. Той е взел двете колела в два поредни дни от два блока, съобщи Нова телевизия.

Най- много хора с висше образование - в столичните Лозенец, Оборище и Витоша

София е областта с най висок дял на висшистите сред общото население Към момента на преброяването от 2021 г близо 44% от населението на столицата на възраст над 7 години е с висше образование, а с основно и по ниско са под 15% . Това на практика са над 500 хил души, които имат висше образование в София. Това показва изследване на Института за пазарна икономика, направено по поръчка на Агенцията за инвестиции на София/СОАПИ/.

Столичната община ще модернизира осветлението в 14 района на София

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението е на заместник-кметовете Илиян Павлов и Никола Барбутов и предстои да бъде одобрено на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right