Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 март 2021 г.

Грациите спечелиха златото в многобоя в София (СНИМКИ)

Родният ансамбъл спечели златото в многобоя от Световната купа по художествена гимнастика в София. Тимът ни в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получи оценка от 40,200 точки за смесеното съчетание с три обръча и два чифта бухалки, съобщи bTV.

 Деца карат скейтборд, хванати за тролей

Снимка на деца, хванати за тролей докато карат скейтборд, предизвика вълна от възмущение в социалната мрежа. Опасната игра възмути столичани. „Трябва да им се направи забележка. Къде са родителите им да им завъртят шамарите?, коментираха във фейсбук.

Елин Пелин: Откраднаха капачките от шевици на детска градина (СНИМКИ)

Капачките от шевици на оградата на детска градина в Елин Пелин бяха откраднати. Уникалните пана с народни мотиви са изработени от пиарката на община Елин Пелин Диана Димитрова. Вече повече от година нейните красиви изображения на шевици украсяват училища, детски градини и читалища в общината.

Тервел Пулев спази традицията синът му да носи име на български владетел

Боксьорът Тервел Пулев и неговата половинка, волейболистка и ексразпределителка на националния отбор, Диана Ненова станаха родители за трети път навръх Благовещение. На бял свят се появи най-малкият им син – Самуил. Бебето проплака в столичната болница „Шейново“, под грижите на екипа на д-р Румен Велев.

Тази нощ местим стрелките на часовника с един час напред

В неделя, 28 март, в 3 часа сутринта преминаваме към лятното часово време. Тогава стрелките на часовника се преместват с час напред, напомнят от Българския институт по метрология. Припомняме, че през март 2019 година Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната смяна на часа. Държавите членки на ЕС сами решават дали да преминат към изцяло лятно, или зимно часово време.

Голяма опашка се изви пред зеления коридор за ваксиниране на ИСУЛ

Пред ваксинационния кабинет в столичната болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" се изви голяма опашка. Поставя се втора игла на "Модерна" и първа с "АстраЗенека", съобщи bTV. Някои са дошли и преди да отвори кабинетът. Чакащи столичани споделиха, че са дошли за "зеления коридор", но не са се записали в електронния регистър и не са се свързвали с личните си лекар.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right