Новините в София: Най-важното за деня 27 ноември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 ноември 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 ноември.

Ледът по столичните тротоари изпрати над 150 в "Пирогов"

Като ледена пързалка бе в района на метростанция Сердика, ЦУМ, пред Министерство на здарвеопазването. САмо днес през травматологичния кабинет на "Пирогов" са преминали над 150 пациенти с фрактури и травми. Някой от тях са оперирани по спешност.

Над 36 часа продължава почистването на столичния Изгрев от падналите клони

Огромно количество дървесна маса е трябвало да бъде извозено от тротоарите и междублоковите пространства в кварталите. Районната администрация, съвместно с подразделенията на Столична община, са създали организация за поетапно премахване на дърветата и клоните и почистване на терените.

„Почерпен“ водач с близо 3 промила влезе в двора на къща край Костинброд

На място веднага е изпратена полиция. Униформените установили, че колата е преминала през оградата и е навлязла в двора на къщата. При тестването на водача с дрегер уредът отчел 2.87 промила алкохол. Нарушителят от същото село е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

Дърво затисна автомобил пред столичното 90. СУ

Дърво е паднало върху автомобил, паркиран пред входа на 90. СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в столичния „Люлин“, съобщават граждани във Фейсбук групата „Безумията в София“. Хората настояват екипи на Столична община да вдигнат дървото и да разчистят терена.

Започва строителството на още 6 км от софийското метро през Слатина до Цариградско

Започването на строителството се забави заради граждани, които обжалваха проектираното трасе през ул. Гео Милев. Сега вече няма пречки да започне изграждането на новата метролиния.

БСП-София иска от кмета Васил Терзиев анализ на състоянието на Столична община след управлението на ГЕРБ

Иван Таков добави, че групата на Местна коалиция "БСП за България" ще търси подкрепа от всички политически групи за внесения преди седмица доклад, с който възлагат на кмета Васил Терзиев да изготви правен и финансов анализ и финансово-икономически и технологичен модел за създаване на общинско предприятие "Чистота".

Ексковчежникът на Столична община Дончо Барбалов рекламира картите за градския транспорт

Доскорошният заместник-кмет на Столична община, с ресори финанси, здравеопазване и на няколко пъти и транспорт, Дончо Барбалов рекламира картите за градския транспорт в София. Във фейсбук той се похвали, че си е купил персонална карта за цялата мрежа на градския транспорт в София. Още с пускането на тикет системата стана ясно, че годишната карта за градския транспорт е най-изгодна.

Борислав Михайлов: За да са спокойни всички, подадох оставка

Той за втори път си подава оставката след 2019 година. Това не означава, че е приета. Около Бояна, централата на БФС, от рано сутринта имаше полиция, жандармерия и две водни оръдия, които пазеха Михайлов и Изпълкома да бъдат нападнати от фенове. Преди 10 дни неговата оставка бе повод за обединение на всички футболни фенове и причина запалянковците, върли врагове преди това, рамо да рамо да протестират с искане за оставка.

Възстановено е електрозахранването на 385 000 клиенти на ЕРМ Запад в Западна България

Все още 21 000 клиенти в Софийска област са без без ток, 270 в София чакат Възстановено е електрозахранването на 385 000 клиенти на ЕРМ Запад в Западна България, които бяха засегнати от тежките метеорологични условия през уикенда, съобщиха от Електрохолд. За справяне с авариите дружеството мобилизира над 1200 служители. В момента те работят за възстановяване на електрозахранването на 74 670 клиенти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right