Борислав Михайлов: За да са спокойни всички, подадох оставка

Борислав Михайлов: За да са спокойни всички, подадох оставка

Кадър: Нова телевизия

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка днес на заседание на Изпълкова на централата. "За да са спокойни всички, подадох оставка. Имате оставката ми", заяви Михайлов на пресконференция.

Той не пропусна да уточни, че оттеглянето му не е поискано от нито един от футболните клубове. "Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно", допълни Михайлов.

Той за втори път си подава оставката след 2019 година. Това не означава, че е приета. Около Бояна, централата на БФС, от рано сутринта имаше полиция, жандармерия и две водни оръдия, които пазеха Михайлов и Изпълкома да бъдат нападнати от фенове.

Преди 10 дни неговата оставка бе повод за обединение на всички футболни фенове и причина запалянковците, върли врагове преди това, рамо да рамо да протестират с искане за оставка.

"Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол. Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо", каза президентът на БФС в оставка, цитиран от Нова телевизия.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обясни подробностите за избор на нов президент. Ново заседание на ИЗпълкома ще има на 6 декември т. г. и тогава трябва да се приемат дневния ред, място и дата на предстоящия Конгрес, който очевидно ще е през 2024 г.

Технологичното време, което е необходимо за организацията на Конгрес е най-малко два месеца. "Към днешна дата клубовете, които ще се съберат, са 540”, съобщи Попов. И допълни, че дотогава БФС ще се управлява от Михаил Касабов, след като първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал да заеме поста.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ърбан спортовете с атрактивно шоу в столичния Северен парк...

Хиляди зрители аплодираха изявите на виртуозите в новите градски дисциплини, участници в започналия днес Ърбан феста &bd...

Прочети още keyboard_arrow_right