Новините в София: Най-важното за деня 27 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 октомври, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 октомври 2020 г.

От последните минути: Гимназистите минават онлайн

Гимназистите в София и страната преминават на онлайн обучение, съобщиха от Здравното министерство. От 29 октомври, четвъртък, здравният министър въвежда следните противоепидемични мерки на територията на страната: comment0visibility452 access_time23/10/2020КОРОНАВИРУС Официално от днес: Столичните заведения с по-малко посетители заради COVID-19 Присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на образование се преустановяват. Същото важи и за висшите учебни заведения.

Доброволци-специализанти се борят с COVID-19 в Пета градска болница в София

От началото на пандемията 11 лекари-специализанти дежурят доброволно по 24 часа в COVID-19 отделението на столичната Пета градска болница, съобщи БНР. Настанени в лечебното заведение са 30 пациенти, заразени с коронавирус. За болните денонощна грижа полагат 8 лекари, от които 4-ма са специализанти, 8 медицински сестри и 8 санитари.

Столична община увеличава екипите за проверка на мерките срещу COVID-19

Броят на екипите на полицията и на Столична община за проверка на мерките срещу разпространение на COVID-19 се увеличават. Екипите ще контролират задължителното носене на маски в градския транспорт, в търговските обекти и при струпвания на хора на открито. Предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова бе прието на заседание на софийския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19. Към проверяващите ще се включат и екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Те ще наблюдават  най-натоварените метростанции в час-пик за носене на маски.

Взрив на COVID-19: 9 във футболния "Славия" са положителни

Девет от футболистите, треньори и служители на "Славия" са с положителни тестове за COVID-19, съобщи БГНЕС. Вчера на официалния си сайт от клуба съобщават за трима. От "Славия" са категорични, че ще спазват правилника на БФС, според който мач от първенството на Първа лига автоматично се отлага при наличието на десет заразени души в един отбор.

Столичният зоопарк с ново работно време

„Зоологическа градина – София“ премина към зимно работно време, съобщиха от Столичния зоопарк. Посетителите могат да разгледат зоопарка всеки ден от 8:30ч. до 16:30ч. Престоят ще бъде разрешен до 17ч. Заради епидемичната обстановка в София от зоопарка ще затварят на всеки два часа по 10 минути за дезинфекция.

Опашка от родители за купони пред 105 СУ " Атанас Далчев" в Дианабад

Опашка от родители всеки петък се извива пред 105 СУ " Атанас Далчев" в столичния квартал Дианабад. Столичанин публикува в социалната мрежа кадър, на който се вижда огромна опашка пред софийското школо. Причината родителите да чакат пред училището в края на седмицата, са купоните, които се раздават за столовата. Изнервеният родител обясни и процедурата.

Намериха човешки останки в землището на софийско село

В землището на софийското село Желява вчера са намерени човешки останки, казаха от СДВР, цитирани от "Монитор".  Те са изпратени до лаборатория за анализ и установяване на трупа. На този етап няма данни дали останките са на мъж или на жена.

Хвърлят камъни по коли на градския транспорт, последният случай е от рейс 120

Масови вандалски прояви към колите на столичния градски транспорт. Последният инцидент е отпреди дни по линията на рейс 120, разказват от Нова телевизия.    Хвърлен камък тогава направи на сол стъклото на автобуса и рани пътник. Дни по-рано пък идентична ситуация, но без пострадали имаше и по линия 305.

Акция на паяка в "Люлин": За два дни вдигнати над 40 коли от два булеварда (ВИДЕО)

Над 40 леки коли са вдигнати с паяци от ЦГМ при акция в "Люлин" вчера и днес. В Центъра са получили стотици сигнали и жалби срещу неправилно паркирали коли и пречещи на движението, научи Столица.bg.    Акцията е стартирала вчера сутринта и продължи днес от ранни зори. Хората в "Люлин" са сериозно стреснати заради тоталната чистка по централните два булеварда "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". 

Проф. Асен Балтов обясни колко човека от персонала на "Пирогов" са с COVID-19

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов изнесе в ефира на bTV  данни колко човека от персонала на спешната болница са заразени с коронавирус. За последните две денонощия общият брой на заразените лекари и персонал в „Пирогов“ е 61. Има и 60 пациенти, които са заразени в средата, обясни проф. Балтов. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 май. Мотористка е в "Пирогов" след сб...

Прочети още keyboard_arrow_right