Новините в София: Най-важното за деня 27 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 юли 2020 г.

Проф. Иво Петров с коментар за физическите нарушения, до които води COVID-19

Кардиологът и общински съветник проф. Иво Петров коментира пред БНТ кои са физическите нарушения, до които води COVID-19. Той обясни, че те се появяват не заради въздействие на самия вирус, а по-скоро като реакция на нашия организъм. Това е свързано веднъж с  намаляване на кислородното съдържание, втори път с повишената склонност към образуване на тромби, трети път с увеличената склонност към възпаление.

Парадокс: Искат близо 200 хил. евро за 50-годишен тристаен апартамент в "Лозенец"

Абсурд на имотния пазар в София. Почти 200 хил. евро е поискал човек, който продава тристаен 50-годишен апартамент в "Лозенец". Това сочи справка в имотните сайтове, цитирана от "Монитор". В самата обява е написано, че блокът е построен през 1970 г. и е след луксозен ремонт. Но е пропуснато да се обяви дали цялата сграда или само части от нея са санирани. Цената от 198 000 евро за тристайният апартамент е буквално космическа. Явно продавачът вярва, че ще намери хора, които да я платят. 

Черна статистика: Всеки трети палеж на кола става в София

София участва в още една нелицеприятна криминална статистика. Всеки трети запален автомобил е на територията на столицата. Това показват данни  от справка на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) за първото шестмесечие на тази година, предоставена по искане на "Монитор".

До края на август удължават извънредната епидемична обстановка

До края на следващия месец ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка. Това се разбра на брифинг на премиера Борисов след среща с Коалиционния съвет. На него бяха оповестени и нови мерки за справянето с кризата от коронавируса.

Стрийт Арт Фестивал ще вдъхне нов живот на подлеза до Централната автогара

Близо 300 кв. метра от подлеза, който води от Централната автогара на София към метрото, ще заживее един нов и по-пъстър живот. Става дума за провеждането на Стрий Арт Фестивала "Graff Express".Той започва в началото на следващия месец, организатори са район "Сердика" и фондация "Вижънъри"

Край на проверката: Четирима ще бъдат наказани за побоя зад колоните на МС

Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите на 10 юли пред сградата на Министерския съвет, директорът на Столична дирекция на вътрешните работи беше разпоредил дисциплинарна проверка. Назначената комисия извърши проверката в изключително кратки срокове, съобщават от пресцентъра на МВР.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right