Новините в София: Най-важното за деня 28 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 ноември 2019 г.

Ще има нов квартал в София на мястото на бившия завод "Бaлĸaнĸap 6-ти Ceптeмвpи"

Инвecтициoннaтa ĸoмпaния "Гaлaĸcи Инвecтмънт Гpyп", зaд ĸoятo cтoят ocнoвaтeлитe нa "Bинпpoм Πeщepa", e пpидoбилa тepeн oт 193 дĸa в южнaтa чacт нa cтoлицaтa. Планът е въpxy нeгo дa ce издигнe "oживeн мaлъĸ ĸвapтaл", глacи cъoбщeниe нa дpyжecтвoтo, цитирано от money.bg.

Конференция "Западни Балкани" събира в София наши и чужди политици и експерти

 Политици и експерти в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност пристигат в България за конференция "Западни Балкани". Представители на европейските институции, НАТО, неправителствени организации и българския парламент ще се съберат в София от 6 до 8 декември.

Болен мъж от "Люлин" заплашва съседи с пистолет и мачете

Мъж с психични отклонения е подложил на сериозен тормоз съседите си от столичния квартал "Люлин". Най-"невинното" нещо за него е да ги заплашва с мачете и газов пистолет, разказват от Нова телевизия.    Хората от блока обясниха пред камерите, че Валентин Ставрев се разхожда със спринцовки, нунджако и противогаз. Правил си и самоделни ножове. Около 70 души са се оплакали колективно от него, но мъжът не е настанен за лечение. Валентин страда от параноидна шизофрения.

Съветите на „ЧЕЗ Електро България“ за по-нормални сметки през зимата

Температурите навън отдавна са ниски. Това автоматично води до повишено потребление на ток.  Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември. Това се отразява и върху размера на месечните фактури. Изследвания сочат, че 70% от сметката за електроенергия на четиричленно домакинство през периода декември – февруари е за отопление и затопляне на вода, а останалите 30% се разпределят между готвене, миене на съдове, пране, осветление и други електроуреди.

"Снежната кралица" на "Арабеск"-танцова приказка за малки и големи в Музикалния театър

Великолепната приказа на Ханс Кристиан Андерсен- "Снежната кралица" оживява по един нов и уникален начин с прочита на танцовите магьосници от балет "Арабеск". И не къде да е, а на сцената на Музикалния театър.     Музиката е от светила като Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски, Григ и др. Хореограф е Ангелина Гаврилова, драматург Марий Росен, сценограф - Иван Токаджиев и художник на костюмите – Адрияна Найденова . Датите са : 29.11.2019 г.- 19.00 ч, 30.11.2019 г.- 11.00 ч, 13.12.2019 г.- 19.00 ч., 14.12.2019 г.-11.00 ч.

Катастрофа на Владая променя трафика

Катастрофа е станала при км 282 на път I-1 Владая – Драгичево в посока Перник. Заради инцидента  трафикът се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Слагат LED осветление в парка между 8 РУ и кметството на "Искър"

Прави се улично осветление в парка между кметството на "Искър" и 8 РУ. Осветителните тела ще бъдат  енергоспестяващи LED, като по този начин ще се намали консумацията на ток с 20%. Това съобщават от администрацията на района.

Чисто нов трамвай PESA тръгва по линия 18 (ВИДЕО/СНИМКИ)

Мотрисата е нископодова, с видеонаблюдение и платформа за инвалидни и детски колички Чисто нов трамвай PESA от утре тръгва по линия №18 и ще превозва столичани от площад "Журналист" до кв. Орландовци". Днес електрическата мотриса, която пристигна от Полша в София преди 10 дни, бе тествана по маршрута от пл. "Възраждане" до "Патриарх Евтимий", видя Столица.bg.

Задържаха момчета на 18 и 19 години, драскали по Паметника на Съветската армия

Полицията е задържала две момчета на 18 и 19 години, драскали по Паметника на Съветската армия.  Вчера около 20.30 часа, служители на сектор „Видеонаблюдение“ при СДВР забелязали на охранителните камери двама  младежи да рисуват графити по Паметника на Съветската армия в парк  „Княжеска градина“

Дарител превръща 10 декара в Кокаляне в парк с дръвчета и пейки

Никой не е виждал проект за парка върху общински терена, не знаят и в районното кметство Панчарево Благодетел се е наел да облагороди зелено пространство в с. Кокаляне, район Панчарево. Той се е заел сериозно с работата да преобрази огромната ливада. Преди дни вече са изкопани дупки за фиданките.

Две станции от III метролиния са готови, другите 5 до седмица

Фандъкова направи внезапна проверка на "Патриарх Евтимий", влаковете се тестват по трасето от Красно село до "Попа"

Приключва основният ремонт на релсите на трамвай 20 и 22 (СНИМКИ)

Ремонтът на релсовия път на трамвай 20 и 22 приключва и в събота ще се движат по целия си маршрут. В момента продължава основния ремонт на релсите в участъците на "Пиротска" и Женския пазар.

Аквапаркът във "Възраждане" е готов, получи и акт 16 (ВИДЕО)

Закритият 25-метров басейн с минерална вода ще заработи в края на януари 2020 г. Аквапаркът в парк "Възраждане" е напълно готов. На 4 ноември там са приключили всички строителни дейности. Имаме разрешение за експлоатация - акт 16, заяви пред Столица.bg Димитър Шивачев, директор на Софийски имоти, собственик на съоръжението.

МВР издирва 47-годишна жена от "Хаджи Димитър" (СНИМКА)

Десислава Георгиева Василева на 47 години се издирва от столичното Пето РУ. Жената е видяна за последен път на 23 ноември преди обяд, когато е напуснала дома си в кв. „Хаджи Димитър“ в София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right