Новините в София: Най-важното за деня 29 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 ноември 2019 г.

Как да си нарежем киселото мляко с нож показват на Фермерски пазар "Пендара"

Как да си нарежем киселото мляко с нож ? И възможно ли е изобщо това? Специална технология по родопски прави невъзможното възможно. И тази събота Фермерският пазар "Пендара" на Женски пазар ще представи уникални български производители – като киселото мляко от семейната мандра Кочорите. Обектът се намира на 1400 м. надморска височина, между курорта Пампорово и с.Стойките, сгушена под вечнозелените борове на Родопите.

 Катастрофа между линейка и такси в София, лекарка и сестра са приети в "Пирогов"

Катастрофа между такси и линейка в София е станала тази нощ около 2 часа, съобщава Bulgaria ON AIR. Лекарка и медицинска сестра са приети в "Пирогов". Шофьорите на двете машини са само с леки наранявания.

Фандъкова: Щом искаме по-чист въздух, трябва да сме готови не само за насърчителни, но и рестриктивни мерки

Щом говорим, че искаме по-чист въздух, трябва да сме готови не само за насърчителните, но и за рестриктивните мерки в тази посока. Старите леки коли трябва да плащат по-високи данъци, отколкото тези, които не мърсят околната среда. Това е едно от предложенията, които ще бъдат обсъждани до един месец.

Пациент блъска, удря и души лекари и сестри в болница "Св. Анна" в София

Пациент е блъскал, удрял, душил и обиждал лекари и сестри в столичната болница "Св.Анна". Инцидентът се е разиграл тази нощ около 4 часа в Клиниката по хирургия. Агресорът е бил приет за планова операция, но започнал да вилнее по коридора на Първо отделение, съобщават от болницата, цитирани от bTV. 

Бандити от София и Нови хан източвали карти чрез скимиращи устройства

ГДБОП разби банда от четири човека, които са източвали пари от банкови карти чрез скимиращи устройства. Акцията е проведена вчера в София и Нови Хан под ръководството на Специализирана прокуратура. Двама от бандитите- от Нови Хан, са братя.  

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 2-6 декември

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването за периода 02 декември – 06 декември  2019 г, включително:

Задържаха мъжа, държал се агресивно в столична болница

В следствие бързите действия на служителите на Седмо РУ в столицата е задържан пациента, който е проявил агресия спрямо медиците в болница „Св.Анна“ в София, съобщават от пресцентъра на МВР.

Студио Фуксас ще прави проекта за обновяване на площад „Св.Неделя“(СНИМКИ)

На официално събитие в зала „Средец“ на  „София Хотел Балкан“ бяха презентирани седемте идейни архитектурни проекта, стигнали до заключителния етап на конкурса за обновяване на столичния площад „Св. Неделя“.

Разследват наркогрупа, действала в София и областта

ГДБОП и Специализираната прокуратура работят днес по разследването на наркогрупа в София и областта. До момента са задържани 14 човека, съобщават от Пресцентъра на МВР.

Автобус 56 А и този уикенд ще е в помощ на доброволците до Новата гора на София

И тези почивни дни- 30 ноември и 1 декември автобусна линия 56А отново ще бъде в помощ на доброволците до Новата гора на София, съобщават от Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right