Новините в София: Най-важното за деня 29 юли 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 29 юли 2023 г.

Снимка: Facebook, Княжевецъ

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 29 юли.

След прилошаване шофьор на автобус 88 катастрофира на столичния "Ал. Малинов"

На шофьора на автобуса му прилошава на спирка ХМС, превозното средство преминава разделителните прегради на платната и навлиза в насрещното - в посока Дружба. При преминаването в насрещното автобусът е изкъртил пластмасови разграничители, които удрят преминаваща кола. Шофьорът е откаран в болница, първоначалните изследвания показват ниско кръвно налягане.

Кметът на София: Развитието на столицата не е спряло, работим по 20 големи проекта

„Последният мандат за всички кметове е безпрецедентен. 3 месеца, след като започнахме работа дойде COVID кризата. Тя ни принуди да трансформираме плановете и бюджетите. Изправи ни пред много сериозни предизвикателства. След това започна инфлацията. През цялото това време местната власт остана единствената стабилна. Развитието на София не е спряло. И в момента работим по около 20 структуроопределящи проекта. Такива са пробивите на бул. „Филип Кутев” и „Тодор Каблешков”. Всъщност говорим за изцяло нов, огромен, прекрасен шест лентов път с велоалея, с широки тротоари. Всичко това дава възможност за връзка с други трасета", обясни Фандъкова.

Съветникът от СОС Карлос Контрера: Градският транспорт в София закъсва за резервните части

Причините са две - наличие на стари неразплатени задължения към доставчици и забавяне на доставките по цялата верига от производителя до дистрибутора. Така например от месеци има криза, глад за автостъкла, защото местно производство почти няма, няма и внос. Макар по гаражите да правят чудеса, макар да полагат изключителни усилия да поддържат експлоатационните планове, без генерално решение няма да изкарат дълго.

Гимнастикът Йоан Иванов спечели злато на олимпийския фестивал в Словения

Първа титла и трети медал за България на олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. В последния ден на мултиспортния форум гимнастикът Йоан Иванов спечели злато във финала на успоредка. Българинът събра 13.900 т., като изпревари на почетната стълбичка украинците Иван Рудий с 13.800 т. и Святослав Швед с 13.266 т. Веднага след награждаването Йоан бе поздравен по телефона от председателя на БОК Стефка Костадинова и от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Преди четири дни Иванов, заедно с Давид Иванов и Любомир Станоев, бе в състава ни, разделил с Франция четвъртото място в отборната надпревара на спортната гимнастика.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 май. Пожар в стара къща на бул. Патриа...

Прочети още keyboard_arrow_right