Гимнастикът Йоан Иванов спечели злато на олимпийския фестивал в Словения

Гимнастикът Йоан Иванов спечели злато на олимпийския фестивал в Словения

Снимка: БОК

Българинът спечели титлата на успоредка, нашите спортисти се завръщат с 3 медала

Първа титла и трети медал за България на олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. В последния ден на мултиспортния форум гимнастикът Йоан Иванов спечели злато във финала на успоредка.

Българинът събра 13.900 т., като изпревари на почетната стълбичка украинците Иван Рудий с 13.800 т. и Святослав Швед с 13.266 т. Веднага след награждаването Йоан бе поздравен по телефона от председателя на БОК Стефка Костадинова и от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Преди четири дни Иванов, заедно с Давид Иванов и Любомир Станоев, бе в състава ни, разделил с Франция четвъртото място в отборната надпревара на спортната гимнастика.

По-рано днес в скока на височина Ирен Саръбоюкова грабна бронза със 180 см, шампионката Ела Обета от Германия и сребърната Валерия Смирнова от Естония преодоляха по 183 см. Българката скочи от първия опит 170 см, после от втория 174 и 177 см, след това пак от първия опит премина над 180 см и завърши с три неуспеха на 183 см. В тройния скок нашият представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино се класира десети с 14.00 м, златото бе за Йоанис Гарциос от Гърция с 15.73 м.

В джудото смесеният ни отбор стартира с победа 4:1 над Естония, но после отстъпи с 3:4 пред грузинците, които след това не ни изтеглиха към репежаш.

Златото на Йоан Иванов е трети медал за България на олимпийския фестивал в Словения след среброто на Радина Величкова в скока на дължина и бронзът днес на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Всички наши участници се завръщат в София утре, неделя, с полет през Виена, който се очаква на Терминал 2 на летище София около 18.00 ч.

Междувременно северномакедонската столица Скопие бе потвърдена като домакин на следващото издание на олимпийския младежки европейски фестивал през 2025 година.

Тодор Шабански

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right