Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 3 май 2022 г.

Над 37 часа наркозависим е барикадиран в Люлин

Цяла нощ полицята е била на крак в столичния Люлин в бл. 271 заради барикадиралия се мъж. Зоната около сградата е отцепена, но продължава напрегнатата ситуация и развръзка все още няма. Сагата все още не е приключила към 21,00 ч. на 3 май.

От 21 май спира продажбата на самолетни билети за София - Скопие

На 21 май т. г. спира продажбата на самолетни билети за линията София - Скопие, "творение" на премиера Кирил Петков. Българската авиокомпания "Гъливер" спря да продава билети за полета София-Скопие от 21 май, съобщава специализираният самолетен портал Ex Yu Aviation.

Зам.-председателят на СОС проф. Иво Петров препоръча контролирано ваксиниране срещу COVID-19 за пациенти със сърдечно-съдови заболявания

Категорично е препоръчителна ваксинация срещу COVID-19 при хора със сърдечно-съдови заболявания – коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, артериална хипертония, преживян инфаркт, след тромбоемболитични усложнения, други ритъмни нарушения, усложнения от типа на системните емболии. Това заяви проф. Иво Петров, медицински директор на Аджибадем Сити Клиник във втория етап на виртуалната дискусия на тема „Ваксините срещу COVID-19 при хронично болни и при деца – научнообосновани факти“.

Отворен е мостът между "Люлин" и "Западен парк"

Най-сетне мостът между столичния квартал "Люлин" и "Западен парк" е отворен за пешеходци и колоездачи, съобщава "Сега". Функционират и трите площадки, които също са част от линейния парк - две детски и една спортна. Отворени са и велоалеите в района.

В части от "Младост" и „Света Троица“ топлата вода спира за два месеца

"Топлофикация София" започва извършването на планови ремонти на топлопреносната мрежа на територията на столицата, съобщават от дружеството.

Походът за мир и неутралитет блокира движението пред Народното събрание

Стотици граждани се събраха на площад "Народно събрание" в София в рамките на инициативата "Общобългарски поход за мир и неутралитет", която се провежда едновременно в столицата и в няколко града в страната.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right