Новините в София: Най-важното за деня 30 декември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 декември 2023 г.

Снимка: Фейсбук, Надежда Дойчева

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 30 декември.

Такси блъсна двама души на зебра на "Христо Ботев"

Хората са пометени от такси на пешеходната пътека на кръстовището с ул. "Цар Симеон". За блорени минути на мястото е пристигнала линейката на Спешна помощ. инцидентът е станал около 13.30 часа.

Без ски и лифтове на Витоша, два дни само шейни и разходки

На нова година ще работи и Лале Бар Безкрай и ви канят на приятна новогодишна разходка в планината – на място има голям безплатен паркинг и възможност за пързаляне с шейни и други снежни забавления, както и хубава музика, вкусни сандвичи и освежаващи напитки! Кабинковият лифт Симеоново ще си "почива" - остава затворен, заради авариен ремонт. За Витоша може да се ползва автобус №66 или автомобил. От Витоша ски предупреждават, че пътят между Драгалевци и хижа Алеко се затваря от полицията между 11:00 и 14:00 часа в почивните дни.

През 2024 танцьорите Владимир и Габриела от столичния "Импулс" гледат към световния връх

Тандемът е сред най-талантливите родни танцьори и след много упорити и безкрайни тренировки си поставят високи цели. И двамата гледат към нови световни върхове, а през 2024 г. мечтаят да се изкачат на полетната стълбичка на световните спортни танци.

Граждани спорят за бетонирани дървета в столичния парк “Мокренски проход” в "Лагера"

Преди местните избори беше модерно при всеки ремонт да гледаме "гражданите срещу общината", после дойде "гражданите срещу изпълнителя", разбира се за некачествен ремонт, а след местните избори трендът е "граждани срещу граждани". Това показва ремонтът на парк “Мокренски проход” в столичния квартал "Лагера", район Красно село, заради който във фейсбук се разрази скандал. Всъщност в парка са направени алеи с плочки за нормално преминаване и те водят до детска площадка. Но дърветата насред алеята са бетонирани!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 13 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 май. Крадци оставиха автомобил на тру...

Прочети още keyboard_arrow_right