Новините в София: Най-важното за деня 30 юли 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 юли 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 30 юли.

Добротворци възстановяват пресъхнали чешми в София

След като събрал дарения, вложил лични средства и чешмата потекла, той се сблъскал с по-голям проблем - вандализъм. Чешмата често пресъхвала заради отскубнато кранче. На помощ на Бойко в това чешмата да не спира да работи се включили двама доброволци. Кранчето вече е на мястото си от ноември миналата година насам. Стоян счита това за голяма победа. Общината, от своя страна, плаща сметката за водата, споделя добротворецът.

Бившата здравна министърка Таня Андреева поема общинската II АГ "Шейново" в София

След конкурс са избрани новите директори на общинските болници. Рокада има и в I АГ болница "Света София". На мястото на д-р Гергана Коларова е избран д-р Константин Маленов. И двете общински АГ-та са сред най-добрите не само в София, но и в страната и в тях се лекуват пациенти от цяла България. 

5-метров шиш и „Българе“ от Самоков си тръгнаха с цял свински бут от Чушка-пръжка (СНИМКИ)

Събитието се проведе на Боровец с финансовата подкрепа на община Самоков. В конкурсната програма участваха повече от 40 състави и индивидуални изпълнители. Сърцато пяха и танцуваха и гостите от Украйна, макар бесарабските българи да бяха пътували изнурително от Босилеград. Те си тръгнаха с общо шест награди – три индивидуални и три за ансамбли. След приветствените думи от заместник-кмета на Самоков по финансовите въпроси Дончо Зашев, присъстващите се гмурнаха в приключението, наречено „Чушка пръжка“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 9 май 2024 г....

Времето на 9 май 2024 г.: И днешният ден ще е облачен, с валежи от дъжд и гръмотевици, предимно в следобедните часове. ...

Прочети още keyboard_arrow_right