Младите „лъвчета“ кацнаха в София със злато, сребро и бронз от олимпийския фестивал в Словения

Младите „лъвчета“ кацнаха в София със злато, сребро и бронз от олимпийския

Снимка: БОК

България посрещна младите „лъвчета“, които ни представяха на олимпийския европейски фестивал в Марибор.

На летище София тази вечер младите български спортни таланти бяха посрещнати с цветя, знамена и транспаранти. Най-голям интерес предизвикаха шампионът Йоан Иванов, медалистките в атлетиката Радина Величкова и Ирен Саръбоюкова, както и техните треньори.

От Словения нашите се завръщат с три медала: злато на гимнастика Йоан Иванов на успоредка, сребро на Радина Величкова в скока на дължина и бронз на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Наред с това призови класирания записаха: две четвърти места в гимнастиката (на Йоан Иванов на халки, плюс на Давид Иванов, Йоан Иванов и Любомир Станоев в отборното), три пети места (на Емил Вълчев и на Надие Жаафар в джудото, както и на Петя Бозукова в тройния скок), шесто място за Давид Иванов на кон с гривни. Специалистите отбелязват, че за разлика от предишни години, сега България участва с неголяма делегация и само в три спорта на олимпийския фестивал в Марибор.

Олимпийският младежки фестивал в Марибор събра над 2400 участници от 48 държави, които се състезаваха в 11 спорта. Следващото 18-о лятно издание на форума ще бъде през 2025 г. в столицата на Северна Македония Скопие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right