Новините в София: Най-важното за деня 31 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 31 май 2022 г.

Поредица от кражби в заведение в столичния квартал "Младост"

Заведение в столичния квартал "Младост" е обект на поредица от кражби в последната година, разказа Нова телевизия. Крадецът е заснет от охранителните камери. На кадрите от последната кражба, която е извършена в събота, се вижда как мъж с маска се разхожда и претърсва помещението, успява да отвори касата и да задигне стоки и оборот на стойност около 300 лв.

Дали сградата на ул. "Иван Асен II" в София ще стане детска градина, преди да е изгоряла?

Дни след като Столичният общински съвет гласува сградата на ул. Иван Асен II 92 да бъде преустроена в детска градина, тя е била запалена. Това съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, на когото общинарите делегираха права да сключи договор с областния управител на София за безсрочно предоставяне на управлението на имота.


В ИСУЛ извадиха с магнит сачми от носа на дете, престояли около 2 години (СНИМКИ)

Две метални сачми, част от занимателна игра, бяха извадени от носа на 9-годишно дете в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Родителите подозират, че те са престояли там около 2 години, съобщават от лечебното заведение.

24-часово благотворително бягане на Витоша ще стартира със "Споделени игри"

За четвърта поредна година Споделените игри ще покажат, че планината е за всички и заедно можем да бъдем по-толерантни и ангажирани към хората със специални нужди и техните проблеми в съвременното общество, съобщават от Фондация „София - европейска столица на спорта“.

Алена Щерк е подавала жалби в столичното III РПУ за домашно насилие

Убитата IT специалистка Алена Щерк е подавала жалби в столичната полиция за домашно насилие, потвърдиха от СДВР. Срещу нея е упражнявано насилие от страна на италианеца, с когото е живяла заедно и то след раздялата им.

Започна премахването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина

След дълги съдебни битки започна принудителното премахване на шест чадъра от автокъща „Капитолия“ в столичната Борисова градина. Работата по демонтажа ще продължи няколко дни. Дейностите са по заповед на главния архитект на София Здравко Здравков.

Деца ще пътуват безплатно с атракционната мотриса от София до Банкя

На празничния 1 юни деца на възраст до 14 години ще могат да пътуват безплатно с атракционната мотриса по маршрута София – Банкя – София, съобщават от БДЖ. Годините на детето се удостоверява с копие на акт за раждане или друг документ, доказващ възрастта, както и с железопътни карти „Дете” и „Учащ”. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.


Жители на район Витоша недоволстват заради незаконни сметища (СНИМКИ)

Жители на столичния район „Витоша“ се възмущават от натрупани боклуци по няколко улици в квартал "Карпузица". Нерегламентираните сметища се намират на ул. „Средорек“ и ул. „Любляна“, съобщават във Фейсбук страницата „Кв. Княжево - Карпузица София“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 6 май. Митничари на Калотина иззеха 24 5...

Прочети още keyboard_arrow_right