Новините в София: Най-важното за деня 4 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 март 2020 г.

Предложение: До 500 лв. за първо дете в София, 1900 лв. за трето

До 500 лв. еднократна помощ за раждане на първо дете в София, а за трето бебе да се дават до 1900 лв. Това предвижда програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца, внесена за обществено обсъждане в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „Патриоти за София“. Помощта е обвързана с образованието на родителите. За това съобщават от "Монитор“

Намериха изчезналия студент Николай мъртъв в езерото в Казичене

Изчезналият преди месец студент от пазарджишкото село Сарая Николай Митов е бил намерен вчера мъртъв във водите на езерото в софийското село Казичене. Това потвърди пред "Монитор" бащата на момчето-Валентин Митов, който съкрушен, в продължение на 39 дни очакваше някаква вест за сина си.

Семейство от София под карантина във ВМА- контактувало със заразени с коронавирус италианци

"Всички проби за наличие на коронавирус у нас са отрицателни", съобщи на брифинг пред ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Академията,цитиран от Нова телевизия. Тази нощ във ВМА са приети девет души - двама курсанти от университета във Велико Търново, които са били в Торино. Те ще останат под 14-дневна карантина.

Ремонт по Искърско променя автобусни спирки на 604, 88, 10 и 14 в Дружба 1 (СНИМКИ)

От 5 март започва рехабилитация на пътния участък по Искърско шосе, целият проект е на стойност 10 млн. лв. Промяна на движението на автобусите от градския транспорт ще има в столичния Дружба 1. Ще се преместят спирки на линии 88, 604, 10 и 14. Това ясно днес и причината е започващият от утре, четвъртък, 5 март т. г. ремонт по Искърско шосе.

Вижте временните спирки на автобуси 604, 88, 10 и 14 в Дружба 1

Заради ремонта на Искърско шосе в отсечката от "Туше Делииванов" до "Илия Бешков" се създава временна организация на движение. Променят се и спирките на автобусните линии 604, 88, 10 и 14 (вижте картата). Целта е да не се минава през ремонтирания участък. Промяната влиза в сила от утре 5 март т. г. и ще продължи 35 дни, до приключване на ремонта.

Училища в Софийска област излизат в грипна ваканция

В грипна ваканция излизат училищата в общините на Софийска област. В принудителна ваканция са и училища в още 2 области - Стара Загора и Русе. Общо в 10 области в страната е обявена грипна ваканция.

Столична община възстановява заслони, пътеки, тоалетни и чешми на Витоша

Още 5 автобуса ще се пуснат към планината, търсят се варианти за възстановяването Княжевския лифт Столична община е поела ангажимент за инвестиции в обекти на Витоша. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова. Ще бъдат възстановени заслони на Комините и Боянския водопад, а също и санитарните възли на Златните мостове.  Ще се обновят и някои от най-популярните пътеки в планината.

Петкратно поскъпване на синята зона за ограничаване на трафика в центъра

Едно от предложенията, които общинските съветници предложиха като мярка за ограничаване на трафика в централната част на столицата, е петкратното поскъпване на синята зона, съобщават от Bgonair.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right