Новините в София: Най-важното за деня 5 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 април 2022 г.

Снимка: Столица.bg

 

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 5 април 2022 г.


Унищожават 85 кг месни и млечни храни от пазарите в Софийско

Областната дирекция по безопасност на храните София област възбрани и насочи за унищожаване около 85 килограма месни и млечни храни след проверка на пазарите на територията на областта. Причините са неизяснен произход, липса на етикети и неправилно съхранение.

80% от стикираните стари автомобили в София се премахват доброволно

През последната година в столичния район "Красно село" са установени и стикирани 234 автомобила, съобщи пред БНР Полина Асенова от Столичния инспекторат. Автомобилите са излезли от движение, но заемат паркоместа в района.

Безплатни уроци по ски и сноуборд на Витоша за децата през ваканцията

Условията за зимни спортове На Витоша продължават да са много добри, като дори през последните два дни планината получи между 10 и 15 см нова снежна покривка. Лифтовете ще работят без прекъсване до неделя (10.04) и от 15 до 17.04 включително, нощно каране ще има последно за сезона на 7 и 8 април. Това съобщават от фондация „София – европейска столица на спорта“.


Започна строеж на 1.5 км велоалея по бул. „Самоковско шосе“

Започна изграждането на нова велоалея по бул. „Самоковско шосе“ с дължина малко над 2200 м., съобщават от Столична община. Предвижда се алеята за велосипедисти да бъде широка 2.5 м., а по продължение на велотрасето ще бъде обособен и пешеходен тротоар с ширина от 3 м.


„Топлофикация София“ е в готовност да започне спиране на парното

Столичната Топлофикация има готовност да започне поетапното спиране на парното, съобщават от дружеството. Според наредбата, прекратяването на топлоподаване трябва да се случи до 30 април, или ако средната денонощна температура надвишава +12° С в три последователни дни. Прогнозата за следващите 7-10 дни също трябва да е за трайно затопляне.


86 000 фиданки ще бъдат засадени в Новата гора на София

Започва залесяването на Новата гора край София, съобщават от Столична община. Тя ще се простира на площ от 137 дка в землището на с. Негован в район „Нови Искър“. Новата гора – Негован е втора инициатива на Столична община за залесяване в крайградски райони и създаване на зелен пояс.


Комисията на СОС прие: Не улица, а алея пред Руското посолство ще носи името "Героите на Украйна"

Алея с името "Героите на Украйна" ще има до оградата на Посолоството на Руската федерация на бул. Драган Цанков в София. Това решиха общинските съветници на извънредно събиране на Комисията по образование и култура на СОС.

Пуснаха нова трамвайна линия 27 (СНИМКИ)

Нова трамвайна линия №27 свързва столичния кв. „Манастирски ливади“ с надлез „Надежда“. Мотрисите се движат от днес и ще обслужват част от пътникопотока и на линия 7, тъй като част от маршрута съвпада, съобщиха пред Столица.bg от Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 40 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 154 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 май. Пак вкарват в СОС сливането на д...

Прочети още keyboard_arrow_right