Новините в София: Най-важното за деня 6 септември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 6 септември, 2020 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 септември 2020 г.

Родители изрисуваха игри на детската площадка в 177 ДГ "Лютиче" (СНИМКИ)

Ентусиазирани родители за поредна година показаха, че освен общината и искат да помогнат, за да осигурят максимлано добри условия за наследниците си в общинските детски градини, видя Столица.bg. На добре забравените забавни игри на двора ще се радват и ще подскачат малчуганите от втора група на 177 детска градина "Лютиче" в кв. Сухата река, район Подуяне-Столична община. Инициатор е майката на малкия Алекс - Злати Даковска. Идеята й била подкрепена и от други майки и татковци, и цветната и привлекателна детска площадка вече е факт.

Добротворци: Ученици от "Добри Войников" със собствен проект си осигуриха лаборатория по химия (СНИМКИ)

Извънредно положение, COVID-19, ваканция и любов към училището са само част от причините, които накараха децата на софийското 35-о училище "Добри Войников", район Лозенец-Столична община, да сътворят чудеса. Чудеса са, защото децата сами предприемат стъпките и претворяват идеите си, за да помогнат и да осигурят красива, уютна и спокойна среда за учене. Заслугата е на Ученическия съвет на столичното училище. Преди седмица децата ремонтираха класна стая, а до първия учебен ден - 15 септември, те ще завършат и втора. Благодарение на инициативността и трудолюбието им новата учебна година ще започне и с ремонтирани тоалетни.

Премахнаха колите и спасиха междублокова градинка с фонтан в Зона Б-5 (СНИМКИ)

Спасена е градинка в междублковото пространство в центъра на София, район Възраждане - Зона Б5. От районното кметство е взето решение да се премахнат автомобилите и зеленото пространство да възвърне стария си блясък на зелено пространство.

Кметът на район "Триадица" и съседи спасиха котарак от 5 етаж (СНИМКИ)

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов и негови съседи успешно реализираха операция по спасяването на котарак от 5 етаж на блок в столичния кв. "Иван Вазов". За случая сподели самият Божилов в социалната мрежа. В общината е получен сигнал за котка, бедстваща на перваза на висок и остъклен балкон. Оказало се, че котаракът е бездомен и е попаднал на балкона, катерейки се по съседните дървета, разказва кметът.

Бургас и Благоевград пред София по заразени с COVID-19 за денонощие

Бургас и Благоевград изпревариха София по брой заразени с COVID-19 за последното денонощие. В столицата те са 13, а 14 са в Благоевград и 22 положителни резултата в Бургас, сочат данните на Единния информационен портал. Въпреки това София град продължава да е на първо място сред областните градове по най-много заразени - 4650.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 6 май. Митничари на Калотина иззеха 24 5...

Прочети още keyboard_arrow_right