Новините в София: Най-важното за деня 7 април, 2020г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 април 2020 г.

Нова заповед затвори България за граждани от 13 държави

Българи могат да се завръщат, както и да влизат погранични сезонни земеделски работници Здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, вчера - 6 април 2020 г., с която забранява влизането в България на граждани на трети страни през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт.

Крадец обра цветарски магазин в центъра на София

Крадец обра цветарски магазин в центъра на София. Това става само дни, след като собствениците му обявиха, че подаряват всичките си цветя на случайни минувачи, за да направят живота им по-цветен по време на кризата. За инцидента разказват от Нова телевизия.

В София: Търсенето на жилища се премести към крайните квартали

Все повече хора тръгват да търсят жилище в София, ново строителство, в северните и западните квартали. Това се обуславя от по-ниските цени там и развитието на инфраструктурата, показват наблюденията на имотна компания, цитирана от "Труд".

От Националния оперативен щаб проверяват пазарите за мерките срещу заразата

Проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев- представители на Националния оперативен щаб, ще посетят кооперативни пазари в страната. Целта на инспекцията е на място да се види организацията по прилагането на издадената вчера от министъра на здравеопазването заповед за противоепидемичните мерки на териториите на тържищата. Това съобщиха от Здравното министерство.

Наръчник с най-важните факти за COVID-19 направиха двама лекари от "Света Анна"

На достъпен език е направено ръководство, в което се обясняват най-важните факти, свързани с коронавируса. Наръчникът е дело на двама млади лекари от столичната болница "Света Анна" и може да се намери на сайта на лечебното заведение, разказват от Bulgaria ON AIR.

Служител от Софийски районен съд с положителна проба за COVID-19

Служител на Софийския районен съд (СРС) е с положителна проба за коронавирус, съобщават от news.lex.bg. Информацията е достигнала и до Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Това се разбра от думите на Боряна Димитрова на днешното ѝ заседание. Тя не съобщи кой точно е заболелият, а само, че има тревожна новина от СРС за случай с положителна проба.

4 РУ в столицата издирва двама за извършено престъпление

Полицаите от 4 РУ в столицата издирват Павел Ставрев (45 г.) и Георги Методиев (35 г.) във връзка с извършено криминално престъпление на територията на града. Двамата мъже са агресивни и не се подчиняват на полицейски разпореждания.

"Дженерали" И "Джи Пи Презастраховане" дариха два респиратора на "Пирогов" и "Александровска"

Дженерали Застраховане АД и Джи Пи Презастраховане ЕАД дариха два респиратора CWH-3010 на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД и УМБАЛ „Александровска“ ЕАД Докато страната се мобилизира, за да забави разпространението на COVID-19, Дженерали Застраховане АД и Джи Пи Презастраховане ЕАД, част от Generali Group, решиха да обединят усилия, за да подпомогнат две от болниците в България, които ежедневно се борят да запазят и подобрят живота на хората в страната.

27 случая на карантина заради коронавируса в "Овча купел"

"Овча купел" не е сред най-силно засегнатите части на столицата, но и не е изолиран от епидемията с коронавируса. По последни данни в района има доказани 2 случая на COVID-19. Единият пациент е приет в болница, а на другия е назначено домашно лечение. Установени са и 27 случая на наложена карантина. Данните оповести в социалната мрежа кметът на района Ангел Стефанов.

Променят работното време на градския транспорт в София, закриват се автобуси 58, 306 и 294

Промяната влиза в сила от 8 април 2020 г., а ЦГМ следи всеки ден пътникопотока и има готовност за бърза реакция при необходимост Градският транспорт в София е с ново работно време. Промяната е временна и засяга наземния транспорт, и влиза в сила от утре, 8 април 2020 г. От сряда, 8 април 2020 година, градският транспорт ще се движи с ново работно време.

36-годишен с COVID-19 почина в столичната "Света Анна"

Нови 12 случая с положителни проби има през деня, 7 са в София, общо броят в страната се увеличи на 577 36-годишен мъж с COVID-19 е починал днес в столичната болница "Света Анна". Той е хоспитализиран на 30 март в инфекциозно отделение заради белодробно страдание.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 март. Линейка и автомобил се сблъсках...

Прочети още keyboard_arrow_right