Новините в София: Най-важното за деня 7 декември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 декември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 декември 2022 г.

Промени на движението за втория етап на ремонта на трамвай №5

Създава се организация на движението по бул. „Цар Борис III" заради стартът на втория етап от реконструкцията на трамвайното трасе.  От 08.12.2022 г. до 15.02.2023 г. /включително/ се забранява влизането на трамвайни мотриси по бул. „Цар Борис III" в участъка от трамвайно ухо „Никола Петков" до трамвайно ухо „Княжево", предупредиха от Столична община.

Шофьор помете млада жена на пешеходна пътека и избяга, после размисли и я потърси

Вместо да спре и да окаже помощ, шофьорът дал газ и продължил. Мъжете от другите коли оказали помощ. Две момчета от спрелите след инцидента коли и я карат в "Пирогов".

Район "Изгрев" си върна пореден незаконно ползван имот

Районната администрация на столичния "Изгрев" освободи пореден имот, неправомерно завладян от частна фирма. "Голяма верига магазини за хранителни стоки ползваше голям общински имот, без да има право на това и без да заплаща и стотинка на общината. Имотът е заграден незаконно преди години и служеше за частен паркинг и складова база", разказва кметът на района д-р Делян Георгиев.

В столична болница отстраниха огромен тумор от сърцето на 40-годишен мъж

Животоспасяваща операция е била извършена в столичната УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, съобщават от болницата. В Клиниката по кардиохирургия на болницата е бил отстранен тумор с размери 8 на 10 см, който е ангажирал цялото дясно предсърдие на сърцето на пациента.

Пускат първата част от ремонтираната линия на Петицата

От днес трамваите ще пътуват по изцяло обновеното трасе от Съдебната палата до Бъкстон. Реконструкцията на трасето на трамвай 5 започна на 10 април 2021 г., а приключването на работата закъсня с близо половин година, за което изпълнителят ще бъде санкциониран. Въпреки това той е заявил готовност да продължи работата по втория етап на ремонта на трасето към "Княжево".

В столичната ИСУЛ поставиха слухови импланти на две деца от Плевен (ВИДЕО)

Рядък случай, при който и двете деца от едно семейство са със загуба на слуха, при положение, че нито родителите, нито някой назад в рода е имал този проблем, представиха от Клиниката по УНГ на столичната УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. И на двете деца е бил поставен слухов имплант и то в рамките на една седмица. За каката – Сияна, която е на 11 години, това е втори имплант, а за 6-годишната Никол, която досега е имала остатъчен слух и е ползвала слухови апаратчета – първи. И двете деца се чувстват отлично. Сияна вече е изписана за домашно лечение, а Никол ще остане в болницата до четвъртък, казват от клиниката.

Около 900 000 лв. е глобата за 90-дневното закъснение на ремонта на петицата

Около 900 000 лв. ще е глобата за 90-дневното закъснение на ремонта на трамвайното трасе на петицата по Цар Борис III, съобщи зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов пред журналисти. Сумата е 10" от стойността на първата част на проекта от Съдебна палата до ухо Бъкстон - 10 млн. лв., допълни инж. Джоргов. Гражданите отново ще могат да ползват трамвай №5 от съдебна палата до Бъкстон от утре, четвъртък, 8 декември, сутринта в 5 часа. Мотрисите ще се движата по старото си, но вече ремонтирано трасе.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right