Новините в София: Най-важното за деня 8 декември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 декември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 8 декември 2022 г.

Сигнал: Вандали строшиха новите пейки в ж.к. Стрелбище

За вандалско поведение на новата площадка за деца в столичния жк Стрелбище на ул."Траянови врата" 55-57 съобщиха читатели на Столица.bg. Пейките са били развити и преобърнати вчера вечерта, съобщи гражданка от квартала. Тя сама се опитала да ги изправи и да сложи на място винтовете, но част от тях липсвали.

Задръстване в района на Руски паметник, трамвай аварира по новата линия

Трамвайна мотриса аварира на Руски паметник в столицата, съобщиха пътуващи по маршрута. В района се е образувало задръстване и трафикът е затруднен. В групата "Катастрофи в София" коментират, че мотрисата е със счупен пантограф и аварията няма общо с ремонта на участъка, който приключи вчера. "Проблемът в случая е технически, свързан е с конкретни трамвай, но в цялост е показателен за състоянието на колите в градския транспорт", коментира гражданин.

Жители на столичния "Връбница" отново протестират срещу застрояването на зелена площ

Въпреки протестите на местните жители, строежът продължава.  "Презастрояването в района в последните години е много сериозно", отбеляза Александър Симеонов, който е жител на района и председател на инициативния комитет срещу застрояването. Той добави, че това е последната зелена площ в района. По думите му, строежът се извършва ударно и при постоянни нарушения - шум до 22 часа вечер, замърсяване, тежка техника, която минава буквално под прозорците на живущите и разнасят кал и прах.

Дончо Барбалов пак поема и транспорта на София

Ресорът “Транспорт и градска мобилност" изобщо не е чужд за Барбалов. Първия път той пое транспорта след Любомир Христов, а след това и след Евгени Крусев и все се случва месеци преди местни избори, както и сега Този път транспорта напусна Кристиан Кръстев.

22 ДКЦ в София вече произвежда собствено електричество (СНИМКИ)

Управителят на 22-о ДКЦ д-р Лили Иванова показа част от изцяло изградената фотоволтаична система. Лечебното заведение ще може да се снабдява с необходимата за дейността си електроенергия, както и да продава излишната произведена енергия.

"Майстор" опита да се размаже с 90 км/ч в стълб в столичния Студентски град (СНИМКИ)

"Майстор" зад волана е оцелял по чудо след жесток удар в стълб в столичния Студентски град. Той се е забил с 90 км/ч в стълб на улично осветление на опасен завой, известен като s-ката, при знак с ограничение 30 км/ч. Инцидентът е станал тази сутрин на 8 декември - Студентския празник. "Пробвал е да направи дрифт на сs-ката на Студентски", коментират очевидци на каскадата във фейсбук групата Катастрофи в София. Те разказват, че представител на фирма за "рент а кар" е пристигнал на мястото на удара.

Общински съветник пита защо улица в „Панчарево“ е широка 1,5 м вместо 4 м

Общинският съветник от БСП Диана Тонова се обърна към кмета на София Йорданка Фандъкова да съдейства, за да получи отговор от районният кмет на „Панчарево“ Николай Гюров. Питането на Тонова е от преди година и се отнася за участък от ул. „Искър“ в м.“Михово блато“. Отсечката в моменте е широка 1,5 м, вместо отредените 4 м, а причината за стеснението е заради масивна ограда на частен имот, която навлиза в улицата.

Арестуваха 30-годишен софиянец с устройства за източване на банкови карти (СНИМКИ)

30-годишен софиянец е задържан със скимиращи устройства при операция на криминалисти на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), съобщиха от пресслужбата на полицията. Намерените устройства са за източване на банкови карти,  а сред тях е имало и клавиатури за банкомат, които измамниците поставят, за да откраднат ПИН кода на картата. Скимиращите устройства извличат цялата информация от банковите карти, след това се пренасят върху друга пластика и така източват парите от банковат.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right