Новините в София:Най-важното за деня 8 февруари, 2020 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 февруари 2020 г.

Автобус 66 се движи до Драгалевци, а 63 по целия маршрут към Витоша (СНИМКИ)

Автобус 66 стига само до Драгалевци заради снега и ледените коловози към Витоша, научи Столица.bg. В момента трасето се разчиства и се очаква автобусите по линията да стигнат до крайната си точка след обяд. Автобус 66 се движи от Зоопарка до хотел Морени.
От сутринта обаде стига до Драгалевци и не може да обслужи спирките - разклона за Драгалевския манастир, Заслон бай Кръстю и хотел Морени. Пълният си маршрут изпълняват автобусите по линия 63.
Движението е затворено от Романския лифт нагоре, тъй като има много сняг и не е разчистено. Задължителното е автомобилите, тръгнали към Витоша да са с вериги.
От ранни зори, от 6 часа на проверка по пътищата към Витоша са екипите на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община начело с директора Красимир Димитров. Те установяват, че от среднощни дрифтове има образувани коловизи, които са заледени и отгоре със сняг.
Предприети са всички мерки по разчистване и обезопасяване за движението. От 7.30 часа два екипа на Аварийното звено, Общинска полиция и ЦГМ са по трасето от Драгалевци към Алеко.

Кола се озова на трамвайните релси, блокира движението по линия 8

Кола излетя от пътя и се озова на трамвайните релси в столицата, съобщават свидетели в социалната мрежа. Автомобилът, според очевидци, се е движил с висока скорост. Екшънът е станал на "Стамболийски" и "Вардар" в посока "Люлин".
Заради "каскадата" е имало закъснение на мотрисите по линия 8 от около 30 минути, но то вече е компенсирано. Трамваите по маршрута към този час се движат нормално с около 3 минути закъснение, но и то ще бъде наваксано. Това казаха пред Столица.bg от Центъра за градска мобилност.

Блъснаха момиче на пешеходна пътека в "Христо Ботев"

Кола блъсна дете на пешеходна пътека в столичния квартал „Христо Ботев”. Инцидентът е станал по обяд, съобщи Нова телевизия. Пострадалото дете е момиче на 12 години.
Според свидетели на катастрофата вероятно шофьорът е карал с висока скорост и затова не е успял да спре. На място са дошли екипи на Спешна помощ. Те са откарали детето за преглед в болница.
Момичето е ударено от лявата страна на тялото, но е в съзнание и няма опасност за живота му, разказаха пред камерата очевидци на ПТП-то.

Инцидент с автобус, пълен с хора, край Своге- по чудо без пострадали

Първият голям снеговалеж вчера предизвика инцидент с автобус, пълен с хора, съобщават от bTV. Вчера сутринта от Своге към село Искрец пътува автобус с близо 20 пътници. Повече от половината са деца. В насрещното платно навлиза друг автобус и първият излиза от пътя. Шофьорът успява да овладее автобуса и той се спира в мантинелата. Пропастта надолу е близо 4-5 метра.
Полицаите Цветомир Георгиев и Красимир Колев започват да вадят хората през предното стъкло. "Предприехме незабавно изваждане на хората. Първо децата, защото бяха най-уплашени. Крещяха и пищяха", споделя Цветомир Георгиев.
Шофьорът останал докрай в автобуса, не искал да излиза, преди да извадят всички останали. Проблемите с пътя са добре познати на жителите на община Своге. Кметството многократно подава сигнали към пътната агенция, че участъка трябва спешно да се ремонтира, за да се избегнат още инциденти.

Двама пострадаха при катастрофа в района на моста "Чавдар"

Катастрофа е станала късно снощи в София. Инцидентът е в района на моста "Чавдар". Сигналът към Спешна помощ е подаден 20 минути преди 22 часа, съобщават от Нова телевизия.
На място са пристигнали две линейки за 3 минути. При инцидента са пострадали двама души. Мъж на около 40 години е с гръдна травма. Той е настанен в "ИСУЛ". По-сериозно е състоянието на другия пострадал - 29-годишна жена. Тя е с фрактура на бедро и разкъсни рани по лицето. Настанена е в "Пирогов".

Пожар горя в дома за възрастни хора в "Горна баня"

Пожар горя в дома за възрастни хора в столичния квартал „Горна баня“ тази сутрин. Това съобщи директорът на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни“ в Столична община Минка Йовчева,цитирана от БГНЕС. Горели са дрехи в стая на слабовиждащ човек. Йовчева допълни, че хората са били изведени от дома и увери, че няма пострадали при пожара. За по-голяма сигурност и спокойствие на близките, мъжът, в чиято стая е възникнала стихията, е закаран за преглед в болнично заведение. Той е без изгаряния и опасност за живота. Останалите хората в дома също са били прегледани от медик, за да са спокойни за своето здраве.

120 са потърсили помощ в "Пирогов" след падане на леда

120 души са потърсили помощ в "Пирогов" при падане на леда в София през вчерашния ден. Към ортопедията на УМБАЛ "Св. Анна" са се обърнали над 40 души, съобщи БНТ.
В травматологията на "Света Анна" вчера са приети 2 пъти повече пациенти от обикновено. "Най-чести са в областта на глезенната, лакетна и раменни стави. Имаме и фрактури в областта на тазобедрената става", обясни пред медията д-р Александър Илиев от Клиниката по "Ортопедия и травматология" в болницата.

На "Женския пазар": 4 акта за нелегални улични търговци

Четири акта състави Столичният инспекторат на търговци, които продават без разрешение на тротоара на бул. „Сливница“, водещ към "Женския пазар". Акцията срещу незаконните търговци се проведе съвместно с полицаи от сектор „Общинска полиция“ към СДВР, съобщи БГНЕС. Директорът на отдел "Контрол на търговската и рекламната дейност" в Столичния инспекторат инж. Янислав Чулев обясни пред медията, че проблемът с незаконните търговци в района съществува отдавна и те полагат усилия той да се реши.

Цех за мебели глобен за горене на отпадъци

Цех за производство на мебели "Хоум Дизайн 21" ЕООД е глобен от екип на Столичен инспекторат в район "Слатина" за горене на отпадъци от плоскости /ПДЧ/ за отопление. Обектът се намира в сградата на "Тих Труд" на бул. "Асен Йорданов" 11.
За констатираното нарушение, инспекторите са съставили акт за установяване на административно нарушение.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right