Новините в София: Най-важното за деня 8 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 юли 2021 г.

Вандали разбиха и потрошиха за пореден път спортно игрище срещу VIII РПУ в София (СНИМКИ)

Спортното съоръжение е в парка до детска площадк, която хулигани 3 пъти чупят за година С всичко може да се справи един кмет в София и да приеме всякакви предизвикателства, за да направи района си по-чист, по красив, по-добър за живеене, дори може и да угоди на капризите на гражданите. Но само с едно нещо, никой кмет не е успял да се пребори сам - с вандалщината и унищожаването на общинско имущество.

Разширението на столичната 119-а детска градина ще е готово до пролетта на 2022 (СНИМКИ)

С новите 25-метров басейн и физкултурен салон в 30 СУ „Братя Миладинови“ ще има и 5 игрища - 2 за баскетбол, футбол, волейбол и минифутбол, съобщи кметът Йорданка Фандъкова Още една детска градина в София ще отвори врати през пролетта на 2022 г. В момента усилено се стори разширението на 119 детска градина на ул. Брегалница 26, срещу 30 СУ „Братя Миладинови“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа. С пристройката ще се изградят и физкултурен салон,  кухня и кабинет за деца със специални образователни потребности.

Движението край НДК е затворено още от бул. България

Шофьорите да избягват преминавате по бул. Витоша в посока центъра. Движението  е затворено още от бул. България. Както е известно днес София домакин на големия форум Три морета. Събитието е в НДК, където се събират лидерите на 12 държави - Естония, Латвия, Литва, Полша, Република Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия и Румъния. Президенти, премиери, министри, са в столицата по покана на президента Румен Радев. 

При нова вълна от COVID-19 само деца на ваксинирани родители в градините

Ако се потвърдят прогнозите за нова вълна от коронавируса, детските градини ще могат да посещават само деца на родители, които са ваксинирани. И при условие, че целият персонал на градината също е с ваксини. Затварянето на градините ще е в последния етап на евентуална нова вълна. Това каза пред журналисти служебният здравен министър Стойчо Кацаров, цитиран от Нова телевизия. Той представи готов план за действие при евентуална нова вълна от заразата. 

Прокуратурата поиска проверка на всички басейни след инцидента с детето в София

Върховна административна прокуратура е възложила на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН)  да провери състоянието на всички плувни басейни в страната. А причината за поисканата проверка е образувана преписка на 2 юли тази година, след публикации в медиите, за инцидент с дете, което пострада в училищен басейн в гр. София. Във връзка със стартиралия летен сезон и повишеното ползване на басейни, както и зачестилите въпроси, които се поставят от обществото по отношение на годността и изправността на плувните басейни, и в защита на обществения интерес, ВАП прецени, че следва да бъде възложена проверка на национално ниво.

Водят се преговори с още два столични мола за мобилни пунктове за ваксини

В периода 17 май - 7 юли в общинските поликлиники и изнесените пунктове на Столичната община са ваксинирани над 9000 човека. Това каза директорът на дирекция „Здравеопазване“ на Столична община д-р Моника Чеуз, цитирана от БНР. Преговоря се с още два столични търговски центъра за създаване на пунктове за имунизация срещу COVID-19.

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right