Районните председатели на БСП в София поведоха шествие за 3 март

Районните председатели на БСП в София поведоха шествие за Трети март

Снимка: БСП - София

Заместник-председателят на столичните социалисти Иван Таков, заедно с всички районни председатели на БСП в София, поведоха празнично шествие по повод Националния празник 3 март.

В инициативата се включиха още различни патриотични организации, членове на Младежката организация на социалистите в столицата, народни представители и общински съветници.

Шествието тръгна от площад "Независимост" пред Президентството и се отправи към паметника на Цар Освободител, където бяха поднесени венци и цветя. След това множеството продължи до Паметника на българските опълченци, за да почете героите, отдали живота си за свободата на Българя.

"За съжаление, стана тенденция политици, които няма какво да предложат, да стъпкват дати - част от достойната ни история като народ. Това е опит да добият публична значимост, въпреки своята несъстоятелност, липса на идеи и визия“, коментира Иван Таков, заместник-председател на БСП - София.

Той беше категоричен, че случващото се днес в Украйна не бива да хвърля сянка върху миналото.
"Ако отречем получената за българското освобождение помощ от Русия, означава да зачеркнем и собствените си герои. Историята ни не е поле за комплекси, а за гордост. Нека да помним героизма на българските опълченци, руските и всички останали воини, принесли в жертва животите си, за да бъдем свободни българи днес. Нека да бъдем единни и признателни. Честит празник!", завърши речта си Таков.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 27 април 2024 г....

Времето на 27 април 2024г.: Предимно облачно ще е днес времето в София. Сутринта температурата е около 7 градуса, макси...

Прочети още keyboard_arrow_right