Времето и предстоящите събития на 25 април 2019 г. в София

София днес

Снимка: Столица.bg

Времето на 25 април 
Тази сутрин времето в София е топло и слънчево. Валежи не се очакват. Минималната температура е 10 градуса, а максималната се очаквава да достигне до +24 градуса, сочи prognozata.bg

Предстоящи събития за 25 април

08.00 часа В локалното платно на бул. „Александър Малинов“, след магазин ХИТ в посока Бизнес-парк, представител на Пътна полиция – ГДНП ще даде подробности за предприетите мерки за организация на движението във връзка с предстоящите празници. 

09.00 часа Ще започне редовното заседание на Народното събрание.

09.00 часа Негово Светейшество Патриарх Неофит ще отслужи архиерейска св. Василиева литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“.

09.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мирослав Ц. и Ивалин Й., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

10.00 часа В зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН ще се проведе лекция на проф. Федерика Оливарес на тема „The power of Cultural Diplomacy in a changing world”.

10.00 часа Европейският комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще открие конференция по изкуствен интелект на тема: „ARTIFICIAL INTELLIGENCE: INTELLIGENCE VS. ETHICS“ в Нова конферентна зала (Огледалната зала) в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

10.30 часа На пл. „Света Неделя“ институцията на омбудсмана, съвместно с Българската православна църква, организира боядисване на 1 000 великденски яйца, в което са поканени над 200 деца от 4 столични детски градини и 8 училища.

11.00 часа Камарата на строителите в България организира работна закуска, на която ще представи актуалните теми, по които Камарата работи – усъвършенстване на нормативната уредба в сферата на строителството, както и новите възможности, които дава системата на Централния професионален регистър на строителя.

11.00 часа В УНСС премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с ръководството на университета, за да обсъдят въпроса с обещаните средства за нов корпус. 

11.00 часа В Националния пресклуб на БТА проф. Николай Овчаров и кметът на Свищов Генчо Генчев ще дадат пресконференция за разкриването на средновековната крепост в Свищов – една от последните героични крепости на цар Иван Шишман и резиденция на Дракула.

11.00 часа Националното ловно-рибарско сдружение – „ Съюз на ловците и риболовците в България“ ще даде пресконференция на тема „Европейските предизвикателства пред лова и ловната общност в България. Информиран избор за Европейски парламент 26 май 2019 г.” на бул. „Витоша“ № 31-33, ет. 5. 

11.30 часа В Парк хотел Витоша в рамките на 42-ия годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA), ще се проведе дискусионен семинар на тема: „Онкохематологичните заболявания: от смъртоносна диагноза към нов живот“.

12.00 часа С мирен протест пред посолството на КНР, последователите на Фалун Гонг в България ще отбележат 20 години от началото на национална кампания за елиминиране на Фалун Гонг от Китай.

12.00 часа В Борисовата градина (до паметника Братска могила на загиналите антифашисти) Астелас Фарма ще отбележи 10-годишнината на компанията в България със засаждането на 20 японски вишни.

13.00 часа
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети Курилския манастир „Св. Иван Рилски“, за да провери реставрационните дейности. 

14.00 часа В Пресклуба в сградата на Народното събрание (пл. „Княз Александър І“ № 1, вход откъм Националната художествена галерия) ще се проведе първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия. 

 18.00 часа В галерия „Академия“ на НХА ще бъде открита изложбата „Пет години студентски пленер „В духа на Майстора“, която включва произведения живопис и скулптура на студенти от НХА, създадени по време на пленерите в село Шишковци, община Кюстендил, където Майстора живее и твори в продължение на 26 години.

18.00 часа Негово Светейшество Патриарх Неофит ще отслужи Последование на 12-те евангелие в ПКСХП „Св. Александър Невски“.

18.00 часа В Мраморното фоайе на Столична библиотека ще се състои концерт на Артес трио от цикъла „Вълшебният свят на музиката“.

18.00 часа
В Унгарския културен институт ще бъде прожектиран филмът „Копелето на Сатаната“ на режисьора Дежьо Жигмонд.

18.00 часа Авторска вечер на Валентина Радинска ще се състои на Улица Стефан Караджа 7A, 1000 София, България

18.30 часа В Литературния клуб на Столична библиотека ще бъдат представени книгите „Призраци на настоящето“ и „Кратки разкази за недружелюбни момичета“.

19.00 часа В Софийската опера и балет публиката ще се докосне до музиката на Верди и неговия „Реквием”.

20:00 часа Windoo & Veselin Mitev live 25.в Национален студентски дом

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right