Времето и предстоящите събития на 3 юни 2019 г. в София

София

Снимка: Столица.bg

Времето и предстоящите събития на 3 юни 2019 г. в София

Тази сутрин времето в София мрачно и дъждовно. В следобедните часове се очакват интензивни валежи. Минималната температура е 12 градуса, а максималната се очаквава да достигне до 20 градуса, сочи prognozata.bg

Предстоящи събития за 3 юни

09.30 часа Лятно кино училище за деца! Започва в NIM kids animation

10.00 часа В аулата на ВМА ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Усъвършенстване на грижите за здравето и развитието на децата в детските ясли“. Организатори на форума са Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) и директори на детски ясли от град София.

11.00 часа Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще открие годишното събитие на Националният доверителен екофонд към МОСВ, на което НДЕФ ще представи отчет за дейностите за предходната година. Събитието ще се проведе в зала „Европа“ в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза“ 22. На събитието ще бъдат връчени и традиционните годишни награди за природозащита на името на Мими Праматарова.

11.00 часа В конгресен център „Европа“ в сградата на КНСБ ще се проведе дискусия на тема „За устойчиво развитие на ВиК сектора и достойни работни заплати на работниците и служителите.

11.00 часа В зала „А” на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе пресконференция във връзка със старта на Осмото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал. В нея ще вземата участие председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов, с Галина Нифору, директор на Балканския международен винен конкурс и фестивал, Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното, и Николай Колев, директор на Sofia Restaurant Week.

11.00 часа В Института по катализ на БАН ще се проведе Ден на отворените врати, в който Института ще представят последните си разработки и реализирани до този момент катализатори, както и лаборатории и научна инфраструктура. Инициативата е част от тържественото отбелязване на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.

11.00 часа В Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на одобрени заявители по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ за проблемите при прилагане на схемите и конкретните си искания.

13.00 часа В АГ болница „Майчин дом“ ще се проведат безплатни прегледи на жени със симптоми на неволно изпускане на урина.

13.30 часа В сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 14.03.2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия

14.00 часа В Зала 13 на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ млади журналисти от ФЖМК ще представят успешни научни проекти, финансирани от Фонд „Научни изследвания“.

16.00 часа В залата на Българския културен център на ул. „Веслец” №13 ще се проведе събитие за връчване на наградите в Националния конкурс „Ще ти разкажа приказка”.

17.00 часа В централно фоайе на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои церемонията по награждаване на победителите от международния конкурс по програмиране CodeIT 2018/2019, който се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

19.00 часа В Литературен клуб „Перото“ студенти от II курс „Книгоиздаване“ във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“ ще представят своята книга „Отвъд преградите“.

19.00 часа В Кино Култура ще се проведе събитието „Героите говорят“, организирано от платформата за доброволчество TimeHeroes.org.

19.00 часа Женитба по обяви ще се играе в Théatro

Още интересни събития от днешния ден - ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right