Времето и предстоящите събития на 31 октомври 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 31 октомври 2023 г.:

В последният ден на октомври ще бъде предимно слънчево, съобщиха от НИМХ. Около обед облачността от запад ще започне да се увеличава, ще е предимно разкъсана висока. Вечерта на места е възможно да превали. Ще духа слаб южен вятър, който ще задържи температурите сравнително високи. В столицата се очаква максималната температура да достигне до 23 градуса.

Предстоящи събития:

11:30 часа Във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" (адрес: бул. „Джеймс Баучер" № 5, сграда А, етаж 4, лаборатория А410) ще се проведе официалното откриване на „Лабораторията за космически изследвания "Проф. Стефан Александров".

17:00 часа В Книжен център „Гринуич“ почитателите на здравословната кухня и суперхраните ще могат да се срещнат с шеф Силвена Роу. Ще чуете повече за книгата „У дома“ и ще можете да вземете автограф лично от нея.

18:00 часа В Национална Библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще започне петото събитие от поредицата „Етнокафене“, в рамките на което ще бъде представена новата книга на Емил Басат „Радостите и тегобите на Българската бохемистика“.

18:00 часа В Ботаническата Градина на БАН започва събитието "Магията на Хелоуин в Lumina Park". Вълшебната градина и всички посетители в нея ще осветят нощта, а освен сладките изкушения организаторите са подготвили конкурс за най-добър костюм или празничен грим, който ще се проведе в Instagram профила на градината.

18:00 часа В зала "Христо Ботев" започва концертът на групите Pain и Ensiferum. Първи на сцената излизат музикантите от японската метъл банда от остров Хокайдо - Ryujin, следват шведите от Eleine и финландците от Ensiferum.

18:00 часа В Софийската градска художествена галерия на ул. „Гурко“ №1 ще бъде представена книгата на проф. арх. Иван Данов „Визия за развитието на град София през XXI век“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right