Дълга опашка се изви и пред Бюро по труда в "Сердика"

photo_library
 • Дълга опашка се изви и пред Бюро по труда в "Сердика"

  Снимка: Фейсбук

 • Дълга опашка се изви и пред Бюро по труда в "Сердика"

  Снимка: Столица.bg

Онлайн регистрацията става чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ)

Дълга опашка се изви пред столичното Бюро по труда в район "Сердика". По тротоара на ул. "Тимок" хората с маски и ръкавици чинно чакаха, за да се регистрират за безработни. Дългите колони от чакащи продължават и в "Младост".

Втора седмица от Агенцията по заетостта призовават хората да подават заявления онлайн чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), базирана на Единния портал за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление” (ДАЕУ).

Граждани обаче сигнализира пред Столица.bg, че без ПИК код или електронен подпис не се получава. Вчера от Агенцията обясниха, че вече можело и без код на egov.bg/…/egov/services/social-services/unemployment.

"Заявлението, което се подава към бюрото по труда по електронен път, служи само за регистрация на съответното лице за ползване на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматично до получаване на права за обезщетения или социални помощи", предупреждават от Агенция по заетостта.

На Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДАЕУ, раздел „Социални дейности”/„Безработица и насърчаване на заетостта” са активни и други пет електронни услуги за търсещи работа и работодатели, публикувани с подробна информация за тяхното съдържание и начин на ползване, обясниха от Агенцията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

65 служители на СДВР наградени от вътрешния министър...

65 служители на СДВР бяха наградени от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, съобщават от МВР.   20 ...

Прочети още keyboard_arrow_right