Дискусии за рециклирането на отпадъци във Френския институт в София

-

Снимка: Столица.bg

Поредица от конференции-дискуии, посветени на един от основните екологични проблеми на градовете – отпадъците, предстои да се проведе във Френският институт в столицата, съобщават организаторите.

Събитието под надслов „От управление на отпадъците до управление на ресурсите” ще се проведе на 29-ти ноември, вторник, от 12:00 до 14:00 ч., в зала „Славейков” на Френския институт.

Дискусията ще разгледа темата за политическите избори, необходими за излизането от разточителната икономика и преминаването към кръгова икономика. Въпросите ще се съсредоточат върху управлението на отпадъците в градовете: Как да ограничим отпадъците? Как да ги събираме разделно и рециклираме? Как тези действия могат или трябва да променят начина, по който управляваме публичните политики и нашите решения?

В дискусията ще вземат участие:
- Представител на Асоциацията на еколозите от общините в България.
- Фабрицио Макалия, доцент по география от университета в гр. Тур, експерт местни политики за управление на отпадъците.
- Радосвета Кръстанова, доктор по политически науки от Департамент „Икономика“, НБУ, специалист в областта на история на екологичните движения в България, устойчивите градове и кръговата икономика.

На 13-ти декември, вторник, от 12:00 до 13:00 ч., също в зала „Славейков” на Френския институт ще се проведе дискусия на тема „Отпадъци: дали вече не съществуват решения?

Тази дискусия ще се фокусира върху новите перспективи за рециклиране на отпадъците, благодарение на научните изследвания и технологичните иновации.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Изчезна бивш военен, ППС и военни го издирват на Витоша...

50-годишен мъж е изчезнал на Витоша и екипи на Планинската спасителна служба го търсят вече няколко часа, съобщи bTV. си...

Прочети още keyboard_arrow_right