Полицията с мерки за спокойното протичане на студентския празник

-

Снимка: МВР

Предприети са всички необходими мерки, които да гарантират спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

От Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността по пътищата както на празнуващите, така и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви.

Проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност са извършени в 515 обекта – увеселителни, туристически и храмове. Това каза на брифинг главен инспектор Йото Василев от ГДПБЗН. От служителите на пожарната са проверени вентилационните и пожарогасителните системи, евакуационните планове и са проведени разговори с персонала. В 58 обекта са констатирани известни несъответствия, за които са предприети съответните мерки.

На територията, обслужвана от СДВР, са установени местата, където се очакват празнуващи. Проведени са разговори с ресторантьори, хижари, хотелиери и фирмите, ангажирани с охраната на обектите им, съобщи комисар Пламен Колев, началник на отдел „Охранителна полиция“ - СДВР.

Инспектор Милорад Йорданов от „Охранителна полиция“- ГДНП, посочи, че е изпратено писмо до всички областни дирекции на МВР да се проведат срещи със собственици на охранителните фирми на обектите, в които се очаква да има празнуващи, да не се допускат хора с агресивно поведение и такива, носещи нерегламентирано оръжие, както и непълнолетни лица без придружители.

Служителите на „Пътна полиция“ ще следят за недопускане на нарушения и тежки инциденти, осигурено е засилено полицейско присъствие. При необходимост в първия и последен ден с очакван най-интензивен трафик, екипите имат готовност да подпомагат и регулират пътното движение. Ще има и засилени проверки за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, каза зам.-началникът на отдел „Пътна полиция“, ГДНП комисар Мария Ботева. Тя призова празнуващите внимателно да се осведомят за метеорологичната обстановка на местата, към които смятат да се насочат с автомобилите си, да поемат добре екипирани, с пълен резервоар гориво и да проверят съдържанието на автоаптечките в автомобилите си.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 112 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Германецът, рисувал по блокове в София, помоли за по-ниска глоба...

Германецът, рисувал йероглифи по блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това каза пред Нова телеви...

Прочети още keyboard_arrow_right