Тема: празник

comment 0
visibility 3123
Къде да заведем детето в Деня на детето в София

Къде да заведем детето в Деня на детето в София

В столицата Музикалният театър "Стефан Македонски" посреща децата на 1 юни. От 11:00 часа за малчуганите и родителите им на голямата сцена ще се играе обичаната музикална приказка „Да целунеш принцеса”. Входът е безплатен. От 10.30 часа пък приказните герои от спектакли на Музикалния театър ще посрещат на входа малчуганите. Свободен е входът и в Зоологическата градина. Малчуганите ще могат да се радват на новите обитатели – двойка бели бенгалски тигри.Безспорто най-впечатляващи са любимците като слоницата Артайда, белият носорог Чико, хипопотамът Норман, неговият по-малък събрат Емилио и много други. Родители и деца ще се разхождат в потъналия в зелените зоопарк и да разгледат овордените муфлони, козирози, благороден елен, виетнамски петнист елен, както и поотрасналите вече антилопи кана, огърличести пекари. Зоопаркът отваря врати в 9 часа и до 18 часа ще посреща децата. Магьосникът бате Енчо ще разкрие чудния свят на фокусите в "Младост 3". Там купон с подаръци ще забавлява най-малките днес. Децата ги очакват  много изненади на лятната сцена в парка, срещу районната администрация. Празненството започва от 17 часа. Най-малките, по-големите батковци и каки, и техните родители ще бъдат зрители на кукленото представление "Мечо Пух". С много настроение ще зарежда пианистът от познатото предаването "Кой е по-по-най?". За всички деца за празника ще има много балони, подаръци и лакомства. От 10 часа на стадион "Раковски" са организирани много спортни и занимателни игри за деца от 4 до 12 години. Входът е свободен и родителите могат да заведат децата, за да се забавляват. "Спорт и младежки дейности" на Столична община организира "Детски панаир" в градската градина пред Народния театър. Празненството за най-малките столичани е от 11 до 20 часа.  

comment 0
visibility 1294
Зоологическа градина София

Вход свободен в зоопарка на 1 юни

Столичният зоопарк ще подари на децата за 1 юни безплатна разходка в зоопарка, съобщават от Столична община. Гостите ще могат да видят и белите бенгалски тигри, които са съвсем нови в зоологическата градина. Интересни са и новородените муфлони, козирози, благороден елен, виетнамски петнист елен. Децата обичат антилопи кана, огърличести пекари, слоницата Артайда, белият носорог Чико, хипопотамът Норман, неговият по-малък събрат Емилио и др.

comment 0
visibility 730
МестатаМестата на "Герена" разпродадени за 106 години "Левски" на "Герена"

Над 17 000 места на "Герена" разпродадени за 106 години "Левски"

Местата са разпродадени и виртуално стадион "Герена" прелива от зрители. Уникалното е, че "Левски" София официално стана първият български футболен клуб, който напълни стадион при епидемията от COVID-19, заради която се забранява физическо присъствие на фенове. По повод рождения ден на клуба - 24 май, когато се навършват 106 години "Левски", бяха разпродадени над 17 000 места, което надхвърля капацитета на спортното съоръжение. Билетите бяха продадени за броени дни. "Поради огромния интерес към виртуалното събитие „106 години Любов“, ПФК „Левски“ пуска нова партида билети за трибуните на „Герена“! Рестартът на продажбите е даден, не пропускайте да се сдобиете с парченце от „синята“ история до 19.14 часа на 24 май", призоваха от "синия" клуб в социалната мрежа. На 24 май 2020 г. в 19.14 часа от клуба за подготвили специална изненада да всички фенове и привърженици на "Левски" София. Билети могат да се купят на bit.ly/3d1aYzO. "Като привърженици вие доказахте за пореден път историческата си значимост, над Вас е само небето! Благодарим Ви за подкрепата, тя е всичко за нас!", написаха от "сините". Подготвената изненада ще се излъчва на официалната страница на клуба във фейсбук, а стартът е 19.14 часа на 24 май.    

Реклама
comment 0
visibility 785
Националната библиотека пусна виртуална изложба Зад кулисите на "Под игото"

Националната библиотека пусна виртуална изложба Зад кулисите на "Под игото"

Виртуалната изложбата Зад кулисите на "Под игото", посветена на 170-та годишнина от рождението на Иван Вазов и неговия роман-епопея „Под игото“ е активна от днес на сайта на Националната бибилотека "Св. св. Кирил и Методий". В нея са включени оригинални илюстрации, придружаващи първото цялостно издание на „Под игото“ от 1894 г., съобщиха от културния институт. На 11 май - денят на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий, патронен празник на Библиотеката и професионален празник на библиотечните и информационни специалисти, традиционно бяха поднесени цветя на паметника на светите братя. Библиотеката беше домакин на Националния онлайн форум „COVID-19: отговорът на библиотеките”. В своето обръщение към участниците доц. д-р Красимира Александрова, директор на Националната библиотека, отбеляза, че настоящата ситуация е неочаквана и стресираща и е безпрецедентна в историята на библиотеките. „Самият факт, че на линия са 63-ма участници, е показателен, че интересът към темата е огромен. Трябваше да се пренастроим към различните условия на работа и в тези два месеца с общи усилия е постигнато не малко“, подчерта доц. д-р Александрова. Поздравителни адреси изпратиха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на културата Боил Банов, народният представител и член на Комисията по култура и медии Емилия Милкова. "Днес, когато светът е обхванат от пандемията и хората са в изолация, библиотеките са изправени пред изключително голямо предизвикателство“. Националната библиотека се адаптира с онлайн електронни услуги, виртуални изложби и нови онлайн рубрики", каза пред участниците на форума зам.-директорът на Националната библиотека д-р Ваня Аврамова. В дистанционната среща с доклади и изказвания се включиха представители на регионалните и читалищни библиотеки и сродни институции от цялата страна. Те споделиха своя опит, проблеми и предизвикателства при работата с библиотечно-информационни инфраструктури и предоставяне на услуги от разстояние за потребителите в карантинния период. Интересен акцент постави доц. Милена Добрева-Макферсон, чийто доклад разгледа отговора на библиотечния сектор в Катар на социалната изолация по време на пандемията от COVID-19. Радка Калчева, директор на РБ „Пенчо Славейков“, Варна, разказа за онлайн Маратона на четящите хора. Силвия Найденова от Централната библиотека на БАН подчерта, че създаването на информационно и научно-културно пространство е най-важната задача на библиотеките. В обобщение доц. д-р Александрова каза, че данните, предоставени от всички библиотеки, са впечатляващи и че това е само първата ни онлайн среща за обмяна на опит в предоставянето на библиотечно-информационни услуги в условията на пандемия.

comment 0
visibility 975
Йорданка Фандъкова

За отговорност на празника призова Йорданка Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова софиянци да са разумни и отговорни за празника пред БНР. Избягване струпването пред църквите ще е проява на отговорно поведение на Великден. Така всички ще се радваме на още много празници. Йорданка Фандъкова помоли столичани да си останат в къщи този Великден и да празнуваме със семействата си. Да отправим молитвата си към бог от домашните си икони. Припомняме, че екипи на Столичната община правят специална дезинфекция около всички православни храмове в столицата за празника.

comment 0
visibility 3168
Празник под карантина: 141 години от обявяването на София за столица на Бъл

Празник под карантина: 141 години от обявяването на София за столица на България

  Днес град София има празник, макар и да е в извънредно положение заради пандемията COVID-19. Навършват се 141 години от обявяването на града за столица на България. А защо точно София е избрана и кой е помогнал това да стане- историческата справка направиха от БГНЕС.    На 3 април 1879 година София е избрана за столица на Княжество България от Учредителното събрание.   През 1879 г. е изготвен първият градоустройствен план на София от градския инженер С. Амадие. Той преобразява силуета на града и оформя в голяма степен облика и на днешния център на града. За изграждането на новата столица са привлечени едни от най-видните архитекти и строители за времето си – Константин Йованович – виенски архитект, по произход българин, е проектирал сградата на Народното събрание.   Първият градски архитект – чехът Антонин (Адолф) Колар, проектира Министерството на войната, хотел "България", Военния клуб и др., а швейцарецът Херман Майер – читалище "Славянска беседа", сградите на Българската академия на науките, Българската народна банка, както и мавзолея на княз Александър Батенберг.   Австриецът Фридрих Гюнангер е проектирал Духовната академия (Богословския факултет) и е участвал в преустройството на Княжеския дворец. Архитект Йордан Миланов, роден в гр. Елена и завършил архитектура във Виена, изработва окончателния проект на Ректората на Софийския университет и ръководи строителството му.   През 1891 г., по проект на главния архитект на София Арнолд Колар и на Вацлав Прошек, е построен Орлов мост - символичната врата на града. Името идва от бронзовите статуи на орли върху моста, които са негови символични покровители и защитници. Орлов мост е построен и като символ на свободата. Тук са посрещнати диарбекирските затворници, борци за религиозна и национална свобода.   След Освобождението Временното руско управление начело с императорския комисар княз Дондуков-Корсаков се установява в Пловдив, където престоява от юни до септември 1878 г. Подписването на Берлинския договор налага преместването на управлението и княз Дондуков през месец октомври същата година се установява в София.   Съгласно постановлението на чл.4 от Берлинския договор, в Търново предстои свикването на събрание на българските първенци, за да изработят „Органически правилник на Княжеството”. Учредителното събрание трябваше да реши и въпроса за столичния град на България.   Идеята София да остане столица е на проф. Марин Дринов. Неговата заслуга за избора на София като столичен град е безспорна. Този голям български учен, професор в Харковския университет, автор на крупни исторически трудове, по време на Освободителната война е зачислен към канцеларията на началника на гражданското управление в окупираните български земи княз Черказки. Освен това той се ползува с личните симпатии на княз Дондуков, който се отнася с голямо доверие към Дринов и се вслушва в съветите му. Според Дринов предимствата на София за столичен град са няколко: намира се в центъра на българските земи и заема важно стратегическо положение, лежи на най-важния път на Балканския полуостров, който свързва Европа с Азия. Градът се намира в обширно поле, което осигурява удобен терен за разширение.   Близо до София се намира каменовъглената мина Перник, която веднага след Освобождението започва да доставя лесно и бързо въглища за индустрията, транспорта и отоплението.   Когато на заседанието на Учредителното събрание в Търново на 22.03./03.04н.ст./1879 г., Найден Геров изказва мисълта, че е „нужно да се определи столицата на Княжеството” – се предлага София. Друго предложение не се прави и то се приема единодушно и с въодушевление.   В своето многовековно развитие София винаги играе важна роля в историята на българските земи като средищен център, естествено кръстовище на пътищата свързващи Изтока със Запада, както и страните на север от България с тези на юг от нея. Неповторим град, който расте, но не старее и има повече от 7000-годишна история.  

comment 0
visibility 737
празнични надписи

И автобусите в София се включиха в празника

Днес, любовта е навсякъде... по светофарите, във въздуха и... върху електронните табели на автобусите в столицата. Заедно със сърчицата по светофарите на столичния бул. „Витоша“, поздравителни надписи светнаха на табелите на автобусите от Столичен градски транспорт. За всичко това основен принос има Столична община.

comment 0
visibility 3280
Светофарите на бул. "Витоша"

Светофарите на бул.‘Витоша“ светят в унисон с празника

За поредна година от Столична община повдигат настроението с инициатива за празника на влюбените, съобщава БТВ. Светофарите на булевард „Витоша“ в столицата светят с формата на сърце тази сутрин. Така от Столична община създават допълниелно празнично настроение за Деня на влюбените. Това е случва за поредна година и се приема с радост от столичани.

comment 0
visibility 770
празник

Семейна щафета с шейни и конкурс за снежен човек на Витоша (СНИМКИ)

За четвърта поредна година „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ организират Зимен семеен празник на Витоша. В местността Офелиите над Златни мостове тази неделя, 9 февруари, от 11.30 до 13.00 ч. ще се състоят няколко развлекателни снежни състезания и активности:     - отворен ски-слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни)   - семейна щафета с шейни   - конкурс за направа на снежен човек   - състезание по теглене на въже   - конкурс за най-атрактивна визия на шейна   - снежен карнавал   Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител(роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 9.30 ч. до 11.30 ч. на обособени пунктове от организаторите. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.   Новото тази година е ангажиментът на „Мачирски спорт“ специалисти да обучават безплатно родителите как най-правилно да учат сами децата си да карат ски. Инициативата цели да се избегнат грешните първи стъпки на малчуганите в алпийските дисциплини и по този начин децата да могат бързо и стилно да се научат да карат ски. Наред с това по време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.   Спецове в слоупстайла ще покажат майсторство от 11 ч. в изградената наскоро в долната част на по-дългата писта фънзона, където са оформени няколко атрактивни скока и препятствия. Сред тях ще бъде и Йордан Мачирски, бакалавър „Специалист по снежни спортове“ от НСА „Васил Левски“.   Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организират игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди и др. Организаторите са ангажирали специален ди джей, който ще забавлява децата докато професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.      

comment 0
visibility 1229
автобус

Мероприятие в район „Нови Искър“ променя маршрута на автобус 28

От 11.00 до 17.30 часа на 14.02.2020 г. “Цeнтър за градска мoбилност” променя частично маршрута на автобусна линия № 28, както следва: Към с. Мрамор - от сп. „Площад „Мегдана” (с. Доброславци) по ул. „Стадиона” и по пътя за с. Мрамор до с. Мрамор, двупосочно. Това се налага заради празник, който ще се проведе в района, съобщават от Пресцентъра на СО. От 11.00 до 17.30 часа СДВР осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението, като при необходимост ще бъде спряно в района на пл. „Мегдана” в с. Доброславци.

comment 0
visibility 3705
метрото рожден ден

Повод за празник: Метрото на София навърши 22 години

  Софийското метро отбелязва 22-та си годишнина. На 28 януари 1998 г. тръгва първото влакче от сп. "Сливница" до "Константин Величков".   Оказва се обаче, че младото метро има интересна предистория, която започва през 1967-1968 г.    Тогавашният проект е предвиждал не просто класическо метро, а „комбиниран скоростен трамвай“, който да се движи и над земята и под нея. Подземните линии били предвидени за централните градски части, където няма място за наземното им строителство, а наземните линии – за периферните райони: "Люлин", "Надежда", но също "Драгалевци", "Княжево", Банкя, гарите Искър, "Подуяне" и разбира се, металургичния комбинат „Кремиковци“ – разказва сайтът "Българска история".    Интересно е, че проектът е предвиждал една София с население 1 600 000 жители. Идеята за изграждане на метрото била да „подобри хигиената на града и да пести нерви“, като предостави „уличния простор на пешеходците и личния превоз“ допълват от БНР.    Като изключим факта, че днес се опитваме да ограничим и личния превоз, целите на вече построеното метро не се различават съществено от заявените преди 50 години.    В проучванията в края на 60-те специално място е било отделено на точките с „много археологичен материал“, а за станция "Сердика" проектантите са „познали“, че и в наши дни ще бъде най-натоварената.    

comment 0
visibility 1515
ВМА

Депутати, лекари и министри почитат 128 години от създаването на ВМА

128 години от създаването на Военномедицинска академия ще бъдат отбелязани на 2 декември от 11 часа в София.    Честването на празника започва с полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите медицински чинове пред сградата на болницата. На събитието ще присъстват представители на Президентството на Република България, Народното събрание, Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, НЗОК, БЛС, БЧК, Столична община, КНСБ, КТ „Подкрепа”, депутати, представители на болници и военни структури, както и други официални гости.Това съобщават от болницата.    От 11:30 часа, в киносалона на ВМА, ще се проведе тържествено събрание на личния състав. Следвайки добрите традиции и вървейки в крак с прогреса, днес Академията посреща празника си реновирана и технологично обновена. По време на събранието генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS ще отчете резултатите от работата на ВМА през 2019 година, както и приоритетите за следващата година.    

comment 0
visibility 524
Цвета на паметника на Климент Охридски

Кметът на София и ректорът на СУ поднесоха цветя на паметника на Климент Охридски

Кметът на София Йорданка Фандъкова поднесе цветя на паметника на Св. Климент Охридски в едноименната градина в центъра на града. Венци и цветя на паметника положиха ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков. Православната църква почита днес, 25 ноември, Свети Климент Охридски. Денят е и патронен празник на най-старото ни висше училище – Софийския университет. Свети Климент Охридски е един от най-видните български средновековни книжовници и учители. От „Пространното житие на Климент Охридски” научаваме, че „Климентовите ученици са най-добри по знание и биват поставяни за четци, дякони и свещеници. Климент Охридски е автор на първото житие – безценен литературен паметник на Константин Кирил Филосов. По времето на цар Симеон Велики Климент е ръкоположен за пръв епископ на България.

comment 0
visibility 2423
Невски

Специални чествания за празника на храма "Св. Александър Невски"

Един от знаковите храмове на София- "Св. Александър Невски" утре чества своя празник. На 23 ноември православната църква отбелязва паметта на св. благоверен княз Александър Невски, съобщиха от Софийската митрополия.    По повод празника в Божия храм ще бъде отслужена архиерейска св. литургия от Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и председател на църк. настоятелство при Патриаршеската катедрала.   С почитането на храмовия празник ще бъде отбелязана и 95-та годишнина от освещаването на Патриаршеския ставропигиален храм-паметник.   

comment 0
visibility 1215
площадка

В ДГ 23 "Здраве" участваха в празник на пътната безопасност (СНИМКИ)

Момчетата и момичета от детска градина 23 "Здраве" участваха в празник за безопасното движение по пътищата. Малчуганите очароваха възрастните с перфектните си познания за това кога се минава на светофар, какво значат сигналите, дори и  основните пътни знаци разпознаваха без грешка.   Събитието „Безопасно се движи – правилата спазвай ти“ включваше много песни, танци и стихчета. Малките вече имат и нова интерактивна площадка, на която могат да затвърдят наученото за пътните правила.     

comment 0
visibility 670
НДК, спорт, празник

Нетрадиционни спортове на НДК 360

Бегово изкачване, фасадно изкачване, спортно ориентиране, издигане на топловъздушен балон, демонстрации, забавни игри и викторини е програмата на НДК 360 на 28 септември, събота от 16,00 до 20,00 ч. в и пред Двореца. Спортният празник се организира за втори път и е част от ежегодната „Европейска нощ на спорта“ с организатори Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“, НДК, НСА „Васил Левски“ и Българска федерация по ориентиране и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Целта на проявата е да се обединят няколко спортни събития в празник и така да се представят възможностите за спорт в София. От НДК започва и пътят от центъра на столицата към планината Витоша.  НДК 360 - Европейска нощ на спорта подължава инициативата с благотворителна цел за подпомагане на кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Природен парк Витоша, която набира средства за изграждане на алея и спортни площадки в планината за хора с физически увреждания. Проявата ще започне в 15,45 ч. с официално откриване, 15 минути по-късно на старт ще застанат участниците в масовото бегово изкачване. Началният час на спортното ориентиране е в 16,45, а фасадното изкачване ще започне в 17,00 ч. Зрелищното издигане с топловъздушен балон е в 18,00 ч., а закриването на фестивала е в 20,00 ч.

comment 0
visibility 966
ретро трамвай

Ретро трамвай ще вози желаещите до "Празника по пътна безопасност"

Интересен транспорт са избрали организаторите на "Празника по пътна безопасност" в район "Витоша". Всеки, които иска да се включи в проявата тази събота, ще бъде транспортиран с ретро трамвай. Бижуто на релси ще тръгне в 9:30ч. от спирка кв. "Овча купел" и до 10:30ч. ще се движи по линията на трамвай 5 от спирка кв. "Овча купел" до спирка кв. "Княжево" и обратно.   В "Княжево", парка при колелото на Петицата, в 10:30 часа ще започне празника, на който модератор ще бъде Институтът за пътна безопасност.    

comment 0
visibility 1169
Сердика, празник

Детски празник в район "Сердика" организира кметът инж. Кръстев (СНИМКИ)

" Дете на пътя - отговорност и надежда на възрастните ", е мотото на детския празник по инициатива на кмета на СО - район "Сердика" инж. Тодор Кръстев. Той е посветен на безопасността на децата като участници в движението на пътя. Проявата е подкрепена от Съвета по безопасност на движението на децата в София (СБДДС) - Столична община. Целта на кампанията е в началото на новата учебна година и в периода на Европейската седмица на мобилността (16 - 22 септември) да се повиши вниманието на всички участници в движението на пътя. Децата и учениците, а и възрастните хора, да имат отговорно отношение към опазване на живота и здравето на подрастващите в извънучилищна среда. Необходимо е и да се прилагат на практика научените правила за безопасно движение на пътя. По емоционален и много забавен начин, с въпроси и викторина по темата, актьори представиха на децата от детските градини в район "Сердика" образователната книжка "Софѝя и нейният приятел АУТО".

comment 0
visibility 1058
Задръстване, празник

София е в плен на ужасни задръствания (СНИМКИ)

Независимо от предупрежденията, че във вечерните часове на петък задръстванията ще са големи, много софиянци тръгнаха на път преди тридневните празнични дни. Около 30-45 минути са нужни за да може да се излезе от София, съобщават участници в тапите. Светофарът на Горубляне не работи, движението се командва от регулировчик. Колоната е в три платна. Излизането от жк "Дружба" е истинско изпитание за нервите на пътуващите. Движението на тировете по магистрала "Тракия" е спряно от тунела "Траянови врата" и в двете посоки. Същото положение е и в западните квартали на столицата. Преминаването през Княжево е затруднено, към Перник се прибират и много от работещите в столицата перничани. Има шофьори, които избират обиколни маршрути по второкласни пътища. От СДВР съобщават, че се полагат всички усилия да бъде улеснено движенията и да се избегнат евентуални катастрофи. 

comment 0
visibility 533
празник на религиите

Празник на религиите събира Ваня Костова, Етиен Леви и Хайгашод Агасян

За четвърти път днес в София ще се проведе Празник на религиите. Мотото му е “Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество” В 17 часа в Ларгото ще започне концерт с участието на Ваня Костова, Етиен Леви, Хайгашод Агасян, Нели Андреева и Сорина Богомилова. Ще участват и детски хорове на различните общности - танцова формация “Царски деца”, младата пианистка Марина Мравова, ученикът на проф. Марио Хосен – цигуларят Ясен Стаменов, талантливият народен певец Антонио Симеонов. В празника ще се включат и най-малките представители на фолклорен ансамбъл “Граово” и танцьорите от танцова формация “Асти Денс”, съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община.   След края на програмата за гражданите има организирано посещение на храмовете, разположени в четириъгълника на толерантността в столицата. Празникът на религиите се организира по инициатива на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, Софийската света митрополия и Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ). Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община.      

comment 0
visibility 1032
празник

Фокусници и дресьори радват "Люлин" за Деня на столицата (СНИМКИ)

В "Люлин" за поредна година радват хората с нестандартни прояви за Деня на София. Празничен флашмоб срещна минаващите граждани на метростанции „Сливница“, „Люлин“ и „Западен парк“. Циркови артисти, фокусници, музиканти и дресьори показаха най-интересните си номера. А хората забравяха за проблемите си, усмихваха се широко и се снимаха с артистите.    За пъстрото отбелязване на празника Вяра, Надежда и Любов разказа в социалната мрежа кметът на района.   

comment 0
visibility 2462
ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

Столичните пожарникари отбелязват професионалния си празник

Пожарникарите отбелязват своя професионален празник в петък, 13 септември, съобщават от Пресцентъра на МВР. Празничното събитие ще се състои в двора на ул. „Пиротска“ 171А в столицата, в двора на  ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, от 11 ч. Ще се отслужи водосвет и ще се поднесат цветя пред паметната плоча на всички загинали служители на ГДПБЗН докато изпълняват своите служебни задължения.

comment 0
visibility 422
пл. Народно събрание

Мият площад „Народно събрание“ за празника

Миенето с автоцистерна на пл. „Народно събрание“ ще наложи промяна в организацията на движение в района.   От 21.00 часа на 5.09.2019 г. до 04.00 часа на 6.09.2019 г. ще бъде забранено паркирането и престоя на автомобили на пл. „Народно събрание“.   От 23.00 часа на 5.09.2019 г. до 04.00 часа на 6.09.2019 г. ще бъде забранено влизането на автомобили, с изключение на колите на Обществения транспорт по бул. „Цар Освободител“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С.Раковски“.