Софийският университет и Институтът на вътрешните одитори ще си сътрудничат

Софийският университет и Институтът на вътрешните одитори ще си сътрудничат

Снимка: Софийски университет

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и председателят на Управителния съвет на Института на вътрешните одитори в България Поля Статкова подписаха споразумение за сътрудничество между двете институции, съобщават от висшето учебно заведение.

На срещата присъстваха още доц. д-р Боряна Богданова, заместник-декан на Стопанския факултет, доц. Надя Соколова от Катедра „Финанси и счетоводство“ на Стопанския факултет, Огнян Тодоров, член на Управителния съвет на Института и Димитър Нешев – директор на Института.

В рамките на разговора присъстващите се обединиха около идеята за важността и значението на студентските стажове, както и възможностите пред студентите и бъдещите им работодатели да се срещнат и опознаят силните и слабите си страни.

Съгласно споразумението страните се съгласяват да си оказват съдействие за подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката, управлението, финансите, счетоводството и одита, както и анализа и моделирането на големи данни в бизнеса чрез повишаване на техните теоретични знания и развиване на практически умения.

Предвижда се също обновяване на учебните планове по дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските програми на Стопанския факултет, съобразно актуалните потребности на бизнеса, включително въвеждане на нови курсове и специалности.

Сътрудничеството ще даде възможност реални казуси от практиката да бъдат включени в учебния процес, както и осигуряване на студентски стажове и посещения, и подпомагане кариерното ориентиране, и мотивиране на студентите от Стопанския факултет.

Според подписаното споразумение в рамките на сътрудничеството ще има представяне на практически ориентирани презентации в областта на икономиката, управлението и моделирането на големи данни в бизнеса и финансите, а Институтът ще съдейства пред организации от различни икономически сектори за учредяването на стипендии за студенти от Стопанския факултет, които желаят да се развиват в областта на вътрешния одит.

Съгласно споразумението се предвижда още провеждане на съвместни специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития съобразно потребностите на практиката, включително по линия на следдипломната квалификация на Софийския университет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (22%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 265 Гласове)
Общо гласували: 414 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ива и Борислав са големите победители в хакатона InnoAir & Europe......

Ива и Борислав са големите победители в хакатона “InnoAir & Europeana: Устойчивост и социална справедливост&rd...

Прочети още keyboard_arrow_right