СОС предостави Клуба на фотографите в столицата на едноименното сдружение

-

Снимка: Facebook, Клуб на фоторепортера

Сдружение „Клуб на фоторепортерите и фотографите в България“ ще продължи да управлява и стопанисва познатото помещение в пешеходния подлез „Източна порта на Сердика“ на бул. "Княз Александър Дондуков". Това реши на вчерашната си сесия Столичният общински съвет.

Предоставеният за ползване общински имот се е превърнал в културно средище за журналисти, театрали, художници, писатели, интелектуалци, български и чужди организации с нестопанска цел, се отбелязва в мотивите към предложението. Мястото е популярно сред столичани с множеството групови и самостоятелни изложби, литературни четения, представяния на книги, благотворителни събития и обучения на млади фотографи и фоторепортери.

Безвъзмездното право на ползване се предоставя за срок от 10 години. В двумесечен срок от приемане на решението сдружението трябва да плати всички дължими суми за данък сгради, такса за битови отпадъци и лихвите върху тях за общинския имот. Сдружението ще заплаща разноските и ще поддържа имота в добро състояние, като ще извършва за своя сметка всички основни и текущи ремонти и ще застрахова имота.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Арх. Петър Диков: Продължаваме да изграждаме училища тип "казарма......

Три са основните стълбове на образованието: учителите, родителите и средата. Това припомни бившият главен архитект на Со...

Прочети още keyboard_arrow_right