Удължен е срокът за изготвяне на техническото задание за Войнишкия мемориал

-

Снимка: Столица.bg

До 4 януари е удължен срокът за подаване на оферти в обществена поръчка: събиране на оферти с обява за услуга с предмет "Изготвяне на техническо задание за изработване на проект за възстановяване на Мемориала на загиналите войници от Първи и Шести софийски пехотни полкове", съобщават от направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община.

Заданието ще послужи за основа на архитектурен конкурс по Закона за обществените поръчки за възстановяване на Мемориала. Прогнозната стойност на поръчката е 15 000 лева.

Възстановяват Войнишкия мемориал в София в автентичен вид

Техническото задание следва да постави изискванията за постигане на естетическа, емоционално въздействаща, здравословна, безопасна и общодостъпна среда, в която да бъде материализирана историческата, културната и родовата памет за загиналите войници от Първи и Шести софийски пехотни полкове. Всяко предлагано решение за възстановяване на мемориала следва да допринася за пълноценното обогатяване на съществуващата физическа среда чрез пространствено обоснована и естетически балансирана намеса. Всяко предложение следва да доказва, че при реализацията си реално ще повиши качеството на средата на парковото пространство, без да препятства и изменя характера на ежедневно извършваните дейности на територията на парка.

Документацията за участие е публикувана в раздел „Профил на купувача” на интернет-страницата на Направление „Архитектура и градоустройство“: https://app.eop.bg/today/258534.

Оферти за участие се подават чрез централизирана електронна платформа ЦАИС ЕОП до 23.59 ч. на 4 януари 2023 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Такси се опита да слезе по стълбите в столичния Младост...

Таксиметров шофьор се опита да направи неуспешна каскада пред сграда в столичния Тех Парк в кв. Младост, показаха гражда...

Прочети още keyboard_arrow_right