Влак с парен локомотив ще пътува от София до Перник в Деня на детето

Влак с парен локомотив ще пътува от София до Перник в Деня на детето

Снимка: БДЖ

Специален влак, теглен от парен локомотив, ще пътува по направлението София – Перник – София в международния Ден на детето 1 юни.

Всички малки и големи любители на влаковете ще могат нагледно да се запознаят как са се движели влаковете в миналото чрез парна тяга, съобщават от БДЖ.

Парният локомотив ще потегли с атракционния влак от Централна гара София в 09:00 ч. и ще пристигне в Перник в 11:00 ч., където пътуващите с композицията ще могат да се присъединят към разнообразната празнична програма в града.

Още с пристигането си пред Двореца на културата гостите на града ще бъдат посрещнати с концерт на детските състави към Обединен детски комплекс - Перник и Младежки дом – Перник, а през цялото време на престоя си по крайречната алея пред Двореца на културата ще бъдат обособени кътове с различни забавни активности, част от детското турне National Geographic Kids TOUR 2023. Турнето ще включва забавна академия, забавна лаборатория, роботика, екология, забавна математика, география, спорт и други.

Любителите на музеите и историята могат да посетят подземния минен музей, който е единственият подобен музей на Балканите, разположен в галериите на първите подземни рудници в България, както и сградата на Минната дирекция, Пернишката крепост и Централния градски парк за приятна разходка сред природата.

От Перник обратно към София влакът ще тръгне в 14:25 ч. и ще пристигне в София в 15:20 ч. По време на пътуването за всички закупили билети за специалния влак ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София - Перник - София е 50 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Напрежение в Княжеската градина, атакуваха загражденията пред Пам......

Привърженици на "Възраждане" атакуваха загражденията пред Паметника на Съветската армия в столицата, съобщава БНР. Безре...

Прочети още keyboard_arrow_right